Ново от БФС: Хубчев ще тренира млади футболисти

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/10/2016 22:33
Ново от БФС: Хубчев ще тренира млади футболисти

БФС предприема интересен ход, с който цели да вдигне качеството на футболистите в националните отбори, разкри вицепрезидентът и отговорник за първия тим Йордан Лечков в интервю по "Диема".


Всеки месец за пет дни Петър Хубчев и неговият шаб в "А" отбора ще събират по-широк кръг футболисти - най-вече млади, които ще тренират.

 

Целта е въпросните играчи да се готвят по една методика. Тяхното развитие ще се следи и в клубовете, ще им се дават насоки и планове за индивидуална работа, обясни Лечков.

 

Първият лагер започва още на 17 октомври, понеделник.


„Предприели сме вече стъпки. От понеделник начело със старши треньора на националния отбор се събират по-широк кръг футболисти, за да бъдат огледани и насочени, каза Лече. - Ще бъде направена селекция, за да може в следващата квалификация на линия да бъдат вече младите хора. Да се хвърли по-широк поглед и да им се каже как да тренират съвместно с клубните треньори."


На въпросните лагери ще присъстват също треньорите на младежкия и юношеските национални тимове - стига да не са ангажирани със своите формации. И клубните наставници.


"От 17-и до 25 октомври ще бъде първият такъв лагер, начело с Петър Хубчев. На първо време ще бъдат 28-30 човека. Някои клубове имат отложени мачове, затова някои няма да могат да дойдат. Става дума за по-млади футболисти. Такива, които не са опорочени още, ако мога така да се изразя. По-младият човек по-лесно може да бъде научен на тактически упражнения, на технически... Затова казваме елитна група. След мача с Беларус ще има и втори подобен лагер. Всеки месец по пет дни. Ще има и други момчета, ще им бъде даден шанс“, допълни Лечков.

 

Според Лечков, днешното поколение не се интересува от спорт - той даде пример и със синовете си.

 

На въпрос дали треньорите ни са достатъчно квалифицирани, един от Четвъртите в света отвърна следното:

 

„Досега сме помогнали на много хора. Викали сме лектори, също за съдиите. Основното нещо, което липсва на футбола ни е физическата подготовка. Пол Погба беше като твърда скала спрямо нашата детска градина. Няма как един треньор да те накара да работиш 10 минути сам за себе си.


Лично аз съм постигнал моите успехи с много допълнителна работа и много желание. За мен това е основен въпрос. Ако човек не тренира индивидуално, няма как да чака големи резултати. Футболът е колективен спорт. Ако имаш страх от жена и от куче, ще имаш страх и от топка. Когато нямаш физическа подготовка, ще имаш страх от топката.“


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»