Фейгин в битка за медалите на купа „Денкова-Стависки”

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 18/10/2016 19:05
Фейгин в битка за медалите на купа „Денкова-Стависки”

Младата надежда на българското фигурно пързаляне Александра Фейгин ще се бори за медалите при девойките в 5-ото издание на международния турнир за купа „Денкова-Стависки”.

 

Надпреварата ще се проведе в Зимния дворец в София, а стартовете ще започнат утре.

 

Около 150 състезатели от 19 държави са подали заявки за участие в състезанието, което е за възрастите мъже, жени, юноши, девойки и трите категории Новис (деца между 10 и 15 години). Участници ще има от България, Франция, Италия, Русия, Турция, Украйна, Румъния, Азербайджан, Сърбия, Малайзия, Сингапур и други.

 

Входът за зрители е свободен.

 

13-годишната Алекс Фейгин е заявена в по-горната за възрастта й група - при девойките до 19 г. Още две българки ще се борят за призови класирания в тази категория – Кристина Григорова и Светослава Рядкова. При момчетата пък ще се състезава Никола Златанов.

 

Най-многобройната категория с българско участие пък е Новис А (10-13 години) при момичетата, където ще ни представят 18 фигуристки.

 

Програмата стартира утре в 13:00 часа, когато ще е кратката програма при юношите и девойките, а след тях ще са мъжете и жените. В четвъртък състезанието започва отново в 13:00 часа с по-малките, а от 16:00 часа ще е волната програма на категориите от първия ден. Тогава ще станат ясни и медалистите в тези възрастови групи.

 

Последните 2 дни пък ще са надпреварите при най-малките. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»