Фейгин в битка за медалите на купа „Денкова-Стависки”

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 18/10/2016 19:05
Фейгин в битка за медалите на купа „Денкова-Стависки”

Младата надежда на българското фигурно пързаляне Александра Фейгин ще се бори за медалите при девойките в 5-ото издание на международния турнир за купа „Денкова-Стависки”.

 

Надпреварата ще се проведе в Зимния дворец в София, а стартовете ще започнат утре.

 

Около 150 състезатели от 19 държави са подали заявки за участие в състезанието, което е за възрастите мъже, жени, юноши, девойки и трите категории Новис (деца между 10 и 15 години). Участници ще има от България, Франция, Италия, Русия, Турция, Украйна, Румъния, Азербайджан, Сърбия, Малайзия, Сингапур и други.

 

Входът за зрители е свободен.

 

13-годишната Алекс Фейгин е заявена в по-горната за възрастта й група - при девойките до 19 г. Още две българки ще се борят за призови класирания в тази категория – Кристина Григорова и Светослава Рядкова. При момчетата пък ще се състезава Никола Златанов.

 

Най-многобройната категория с българско участие пък е Новис А (10-13 години) при момичетата, където ще ни представят 18 фигуристки.

 

Програмата стартира утре в 13:00 часа, когато ще е кратката програма при юношите и девойките, а след тях ще са мъжете и жените. В четвъртък състезанието започва отново в 13:00 часа с по-малките, а от 16:00 часа ще е волната програма на категориите от първия ден. Тогава ще станат ясни и медалистите в тези възрастови групи.

 

Последните 2 дни пък ще са надпреварите при най-малките. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»