Фейгин оглави класирането в „Денкова-Стависки”

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 19/10/2016 15:40
Фейгин оглави класирането в „Денкова-Стависки”

Фигуристката ни Александра Фейгин оглави категорично класирането при девойките в 5-ото издание на международния турнир за купа „Денкова-Стависки”.

 

Състезанието се провежда в Зимния дворец в София, а входът е свободен.

 

Днес надпреварата стартира с кратката програма при юношите и девойките до 18 г. 13-годишната Фейгин е начело преди волния танц със сбор от 57.38 точки. Втора за сега е туркинята Илайда Байер, а трета – кънкьорката от Сингапур Цецилиане Мей Линг Хартман.

 

Другите две българки - Кристина Григорова и Светослава Рядкова, са съответно 4-а и 6-а, като Криси има всички шансове да намери място в челната тройка след утрешното си изпълнение, стига да играе без грешка.

 

При юношите пък фигуристът ни Никола Златанов се оказа с по-слаба кратка програма от съперниците си в категорията, което му отреди 3-ото място. Той получи за изпълнението си оценка от 37.34 т. На временното първо място е италианецът Габриеле Франгипани с 52.88 т. На втората позиция е Базар Октар (Турция) с 49.00 точки.

 

Утре е волната програма при юношите и девойките, които ще застанат на страт в 16:00 часа. Преди тях от 13:00 часа са момчетата и момичетата до 15 г. от категория Адвансед Новис.

 

Около 150 състезатели от 19 държави са подали заявки за участие в състезанието, което е за възрастите мъже, жени, юноши, девойки и трите категории Новис (деца между 10 и 15 години). 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»