Отварят плувния басейн във Враца до месец

Плуване
Добави в Svejo
    Viasport 28/10/2016 12:28
Отварят плувния басейн във Враца до месец

Най-късно до 20 ноември се очаква отново да заработи закритият плувен басейн във Враца, съобщи BulNews.bg, позовавайки се на директора на общинското предприятие „Спорт и туризъм“ в града Кирил Кирков.

 

В последните месеци басейнът не е работеше поради проблем с филтъра, който е на преклонната възраст от 40 г. Цената му обаче е доста солена и предприятието нямаше възможност да закупи нов. Кирков поискал от кмета на града Калин Каменов спешно да отпусне непредвидени в бюджета средства за подмяна на филтъра.

 

За щастие градоначалникът откликнал на призива и общинските съветници гласували финансова инжекция в размер на 28 000 лева. В момента от „Спорт и туризъм“ чакат решението да влезе в сила и да поръчат техниката.

 

С отпуснатите средства, освен филтъра, ще бъдат закупени също помпен блок и тръби. На практика ще бъде подменено всичко в басейна, тъй като оборудването е монтирано през далечната 1968 г. За целия този период са били извършвани само належащи ремонти, но не са правени никакви подмени, затова техниката е напълно изгнила.

 

Сложното при изпълнението на ремонта е, че филтърът се намира на около 8 метра под самия басейн, огромен е и няма възможност да влезе през нито една врата. За да бъде вкаран в сградата трябва да се отреже част от цимента, да са изкопае с багер дупка, да се вкара през стената и след това да се иззида отново. Това е доста сложна процедура, която ще бъде извършена от служители на предприятието.

 

„Всичкото това стана възможно благодарение на кмета Калин Каменов, който ни повярва, че трябва да се дадат пари за закупуване на нов филтър. Очакваме басейнът да е отворен най-късно до 20 ноември. Пълненето на съоръжението с вода ще продължи 3 дни и струва 3800 лева.

 

След това още 3 дни ще се правят проби, за да сме сигурни, че филтърът работи добре. Извиняваме се на гражданите и на всички състезатели по плуване, но това нещо е аварийно и нямаше как да го избегнем“, допълни Кирил Кирков.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков 09.04.2018 | 10:00

В края на месец март в София се проведе международен треньорски семинар. Специалисти от Германия, работили в едни от най-силните клубове в Бундеслигата, бяха лектори.

още по темата»

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»