Идея: Без класиране на първенствата до U13

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 02/12/2016 21:46
Идея: Без класиране на първенствата до U13

Организаторите на футболните първенства в "Баухаус арена" в София отправят интересно предложение до БФС, клубовете и цялата футболна общественост в България - до възрастите U12/U13 първенствата в цялата страна да вървят без класиране.


В основата е бившият съдия Богомил Маринов-Мечката, който стои зад шампионатите, зад идеята и зад проекта "Футболните деца на България".


Той и партньорите му имат опит от първенства без класирания, защото така протичат те в "Баухаус арена".


Вижте как е формулирано предложението на Маринов и компания, публикуваме го без съкращения и без редакторска намеса: 


"До Български Футболен Съюз

 

До Ръководствата на ДЮШ на всички

регистрирани футболни клубове в България

 

До Футболната общественост на

България – президенти, деятели, медии

 

 

Уважаеми Дами и Господа,

 

"Футболните деца на България" излиза с конкретно предложение към Българския Футболен Съюз и всички регистрирани клубове в страната – инициатива, която ще спомогне за развитието на Детско-юношеския футбол в родината ни. А именно – във всички организирани детски и юношески първенства за футболисти до 12/13-годишна възраст да се играе без класиране.


Вече три години поред "Футболните деца на България" провежда детски шампионат по правилата на „Футбол 7" за най-малките футболисти, до 8-годишна възраст. И смеем убедено да заявим, че липсата на класиране в групата от 18 отбора се отразява изключително ползотворно на всички участници в надпреварата.


Ползата е доказана на практика за самите деца, които не са подложени на допълнително напрежение от борбата за точки и позиция и спокойно разкриват пълния си потенциал. Треньорите също черпят позитиви, тъй като имат възможността да използват всички свои футболисти и да експериментират с няколко различни тактики във всеки един мач, без да се съобразяват с резултати и класиране.


Не на последно място ще споменем и родителите на футболистите, които се фокусират изцяло върху играта на своите деца, не отдавайки внимание на дребни детайли като например оставащото време до края на мача или съдийско решение в спорна ситуация на терена.


Обръщаме се към всички футболни хора в България с молба да разгледат нашето предложение. Искаме да Ви уверим, че промяната, макар и на пръв поглед незначителна, ще доведе до незабавен положителен ефект във всички детско-юношески първенства и ще е основа за бъдещето развитие на най-популярната игра у нас."

 

С уважение: "Футболните деца на България”


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»