Хокейният ЦСКА привлякъл повече деца през годината

Хокей на лед
Добави в Svejo
    Viasport 28/12/2016 12:15
Хокейният ЦСКА привлякъл повече деца през годината

Президентът на хокеeн клуб ЦСКА Кирил Ходулов (на снимката) говори за представянето на клуба през изминаващата година и перспективите пред армейския леден спорт за обединения официален сайт на "червените".

 

"През 2016-а се случиха няколко съществени неща в хокейния ЦСКА. Може би най-важното е, че успяхме да привлечем повече деца, които да тренират в групите за начинаещи, доволен е Ходулов. - Така нашата детско-юношеска школа си гарантира едно добро бъдеще. В същото време две от момчетата, които играха в ЦСКА, вече се дипломираха в НСА и станаха част от треньорския щаб."

 

Бившият дългогодишен играч на клуба прави и по-обстоен анализ на работата в ДЮШ:

 

"Всяка една възрастова група има огромен скок в развитието на играчите, а това е предпоставка за добро бъдеще. Повод за оптимизъм ни дава и участието в международни турнири на U14 и U16. Тази година взехме участие в силната надпревара в Будапеща и имаме покана и за следващото издание на турнира. Така нашите юноши ще могат да сверят часовниците си в една силна конкурентна среда и да развият още по-добре своите умения на леда. През годината организирахме и летен лагер за суха подготовка в Долна баня, което бе изключително полезно за 12-16 годишните. Базата в Долна баня предлага отлични условия за спорт."

 

Ходулов е оптимист и за мъжкия тим на ЦСКА.

 

"В мъжкия отбор също има добро развитие. Клубът успя да върне няколко играчи, които са играли за ЦСКА в миналото, казва специалистът. - Те видяха, че организацията ни е на ниво, че разполагаме с качествена екипировка, и че имаме сериозна амбиция за развитие в бъдещето. Така в момента отборът е съставен почти изцяло от юноши на клуба, което е едно отлично постижение. Това са млади играчи, които тепърва ще развиват своите качества и ще радват феновете на хокея. Радостно е, че успяхме да се предпазим и от контузии. През сезона нямахме нито един сериозно контузен състезател."

 

А как се справя клубът с трудната икономическа ситуация, в която е поставен спортът в България?

 

"Радостното е, че намерихме няколко спонсори, които ни гарантираха финансова стабилност за целия сезон. ЦСКА плаща месечно по над 5000 лева за наеми за базите, които позлва. Без подкрепата на спонсорите, самото съществуване на клуба би било немислимо. Въпреки всички проблеми обаче ние успяваме да предоставим безплатна екипировка на нашите деца благодарение на KFC и българското представителство на компанията ССМ, които ни помагат много в тази насока", разкрива Ходулов.

 

"Със сигурност ЦСКА трябва да направи още по-силен сезон във всички възрастови групи, споделя Кирил Ходулов очакванията си за 2017-а. - Убедени сме, че при 16-годишните ЦСКА ще бъде шампион. Същото се очаква и при 18- и 20-годишните. При мъжете ще ни е необходимо още време, за да сме конкурентни. В момента изграждаме млад и перпективен отбор, на който ще са му необходими още 2-3 сезона, за да е отново на върха."

 

Хокейният клуб предвижда и няколко международни изяви. Планират се контроли със Стяуа при 16-годишните, както и приятелски мачове със сръбски отбори на разменено гостуване. През април пък юношите на ЦСКА за пореден път ще участват на турнира в Будапеща, където също очакват достойно представяне.

 

Източник: CSKA.BG


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Хърватският треньор Марио Бонич: Интелектът е по-важен от таланта

Марио Бонич е на роден на 4 август 1952 г. В кариерата си облича екипите на Дубровник, Динамо (Загреб), гръцките Аполон и Панахайки и австрийския Казино (Залцбург), както и на бивша Югославия.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»