Алберт Попов е 27-ми в слалома на световното

Ски алпийски дисциплини
Добави в Svejo
    Viasport 19/02/2017 19:05
Алберт Попов е 27-ми в слалома на световното

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира на 27-мо място в слалома на световното първенство за мъже и жени в Сейнт Мориц (Швейцария).

 

19-годишният българин, който се спусна с номер 46, направи много добър първи манш, като малшанс и само 4 стотни го разделиха от 30-ата позиция, която щеше да му даде право да кара пръв във втория.

 

Въпреки това Алберт направи сигурно и бързо спускане при второто си излизане на пистата и това му отреди 27-мата позиция. Той финишира на 4,33 сек. от шампиона Марсел Хиршер.

 

Другият ни алпиец Камен Златков също се представи достойно. Тийнейджърът бе с номер 58 и финишира 45-и в първия манш. Във втория успя да се придвижи с 9 места нагоре и да се нареди на 36-ото място на 6 сек. от австриеца.

 

"Направих хубави стартове и съм доволен от класиранията си на световното. Днес съм 27-ми в слалома, което мисля че е доста добро постижение. Сега се връщам в София да си почина малко, защото ми се насъбраха много стартове.

 

После с Камен отиваме да спечелим няколко медала от световното за младежи в Оре през март", заяви със самочувствие Алберт Попов.

 

Дебютантът на световно Златков пък коментира, че не е доволен от карането си и в двата манша, заради допуснатите грешки.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»