Световен шампион призна, че е гей | Решителните плейофи в Евролигата в каналите на Мтел | Стадионът на Дунав официално с лиценз | Фолклорен ансамбъл открива Купата на България | Пиронкова: Разочарована съм, смятах, че съм подготвена

Насладете се на движението без страх от болка

Здраве
Добави в Svejo
    Viasport 22/02/2017 14:52
Насладете се на движението без страх от болка

Езикът на болката е познат на всички без изключение и не се нуждае от превод. Нашият организъм прибягва към него, когато иска да сигнализира за наличие на тази или онази патология.

 

В това време ние се ограничаваме до използването на различни средства с които „заглушаваме“ досадните симптоми, нарушаващи обичайния начин на живот, при това не се замисляме сериозно за причините които ги предизвикват.


Категорично е доказано, че във всички случаи, решаваща роля в профилактиката и лечението на заболяванията на ставите играе балансираното хранене. Затова за тези, които са се сблъскали със ставния синдром, на първо място е необходима корекция на храненето и употребата на биологично активни добавки към храната - добрата, целеустремената регулация на обмяната на веществата е способна не само да облекчи болковия синдром, но и да отстрани причината, предизвикваща дегенерация на ставите, даже да възстанови неговите загубени функции.

 

Най ефективният „състав за стави“ - комплекс от витамините А, Е, С, В6, а също мед и селен, глюкозамин; от билките най-подходящи са босвелията, куркуминът, дяволския нокът, джинджифилът.

 

Глюкозаминът е сред най-ефикасните хранителни добавки за предпазване и облекчаване на болката в ставите. Хрущялите, както и другите eлементи на ставите съдържат много протеогликани. Протеогликаните (гликозаминогликани) представляват полизахаридни вериги, състоящи се от глюкозамин и други захариди. При движението на ставите протеогликаните през цялото време се разрушават и изискват непрекъсната замяна.

 

Ако глюкозаминът в организма не достига, което често се случва след 40 години, производството на протеогликани се нарушава. Глюкозаминът поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, като предотвратява ненужното разрушаване на тъканите. Възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан. Глюкозамин хидрохлорид е чиста и концентрирана форма. Благодарение на ниското си молекулно тегло, той прониква изцяло в засегнатите стави.

 

Босвелия Серата, позната още като Индийски тамян, е билка, която традиционно се използва като противовъзпалително средство. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина. Активното вещество съдържа няколко тритерпенови киселини, познати като босвелиеви, за които се смята, че са в основата на лечебните свойства на растението.

 

Немска статия, публикувана през 2002 година, съобщава за ефикасността на Босвелията при лечението на артрит, ставни болки и следтравматични състояния. Според нея, Босвелията атакува директно възпалението и редуцира подуването на ставите. Повишава се подвижността, блокирайки синтеза на левкотриените, в частност, блокирайки ензим 5-липоксигеназа. Известно е, че левкотриените повличат след себе си ред възпалителни поражения, увеличават свободните радикали и блокират калция.

 

 

Произхождащ от Азия, джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Съвременни изследвания показват, че джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен ефект. Гингеролът е една от най-активните му съставки в това отношение. Изследване на доктор Ларс Линдмарк категоризира джинджифила като билков медицински продукт, притежаващ ефектите на нестероидните противовъзпалителни продукти.

 

Екстрактът от джинджифила има мултифакторно действие. Той блокира COX1 и COX2. По този начин се потиска метаболизма на арахидоновата киселина и съответно синтеза на простагландини. Директно блокира левкотриеновият синтез. Други изследвания показват, че компонентите на джинджифила се явяват агонисти на валиноидните рецептори. Това обяснява известния аналгетичен ефект на джинджифила при ревматологични и възпалителни състояния.

 

Сравнително проучване доказва, че джинджифилът има сходно на ибупрофена действие. В резултат на изследването могат да се направят изводите, че екстрактът от джинджифил може да бъде използван като алтернатива на класическото третиране на болните от остеоартрит.

 

Продуктът ForFlex съчетава трите съставки – растителен глюкозамин и стандартизирани екстракти от Босвелия и Джинджифил, предоставящи на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти.

 

Повече информация можете да намерите на:

http://botanic.cc/products/%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%84%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81/


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Алекс Петров: През 2013 г. джет на летовник мина през главата ми

Алекс Петров: През 2013 г. джет на летовник мина през главата ми 23.04.2017 | 09:10

Алекс Петров е момче от Бургас, родено през септември 2002 г. Необикновеното в неговата история е това, че започва да се занимава с моторни спортове още в детската градина.

още по темата»

Николай Бухалов: Роенето на клубове е порочна система

Николай Бухалов: Роенето на клубове е порочна система 16.04.2017 | 08:30

Николай Бухалов е двукратен олимпийски шампион по кану (на 500 м и 1000 м едноместно) и едва ли има смисъл от представяне. 

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»