Победителят в турнира на Coca-Cola отива в Лисабон (СНИМКИ)

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 09/03/2017 16:06
Победителят в турнира на Coca-Cola отива в Лисабон (СНИМКИ)

Училищният отбор, който спечели 6-ото издание на турнира "Купата на Coca-Cola", ще бъде награден с лагер в базата на португалския гранд Спортинг (Лисабон). Това обявиха организаторите по време на откриването на надпреварата в залата в комплекса "Царско село".

 

И тази година "Купата на Coca-Cola" чупи рекорди. Медиен партньор на най-мащабния училищен футболен турнир в България е Viasport.bg.

 

Участие са заявили 337 училища от цяла България - 20 повече от миналата година. Броят на футболистите ще е над 16 000 - с 10 процента отгоре. Общините също нарастват и стават 10 - с две повече. Към Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора се присъединяват Враца и Кърджали.

 

Турнирът за ученици между 12 и 14 г. бе открит от служебния спортен министър Даниела Дашева, нейният заместник Емил Костадинов, зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов, бившият национал Велизар Димитров и т.н.

 

 

Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Coca-Cola ХБК България и Стоян Иванов, генерален директор на Coca-Cola България, поздравиха всички участници.

 

Спазена бе още една традиция - в ролята на водеща отново се изяви поп дивата Михаела Филева. На откриването бяха вицешампионите от миналата година от 140-о СУ "Иван Богоров" в София. Те спретнаха мачле срещу отбора, познат във виртуалното пространство като Играчи FC.

 

На събитието беше обявена и голямата изненада за феновете на играта FIFA на Play Station - те ще имат възможност да се включат в специално организиран турнир, който ще се провежда във всеки град, паралелно с мачовете на терена. В него напътствия ще дават играчите Станислав „WickyBG” Чакъров, Persi Army и Ицака.


Победителят ще замине за най-голямото изложение в Европа за забавления и интерактивни игри Gamescom в Кьолн, Германия.

 

 

Организаторите обещаха още много изненади и забавления за хората, които ще присъстват на мачовете в десетте града. 

 

"Останах приятно изненадана, че този турнир е толкова масов, 16 хиляди участници е голямо число, коментира министър Даниела Дашева. - Затова подобни инициативи трябва да се подкрепят, както и фирмите, които ги организират. Дано и други последват примера на Coca-Cola. Това е пътят. Трябва да има такива турнири и в други спортове, най-вече в колективните."

 

Снимки от откриването, ВИЖТЕ ТУК.


Повече информация можете да намерите на https://kupata.bg/ и във Фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg.

 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»