Започват записванията за 20-ия турнир “Данониада”

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 23/03/2017 11:25
Започват записванията за 20-ия турнир “Данониада”

Започна записването на отборите, желаещи да участват в 20-ото издание на турнира „Данониада”, единственият по рода си за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон - Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с фондация “Димитър Бербатов”.

 

Отборите от цялата страна могат да се запишат онлайн на www.danoniada.bg. Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2017 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Пловдив, Плевен, София и Варна.


Първите мачове ще се играят на 22 април в Пловдив. Графикът и подробности за записванията са публикувани на интернет сайта на турнира. 

 

Победителят в юбилейното издание на “Данониада” ще представлява България на Международна "Купа Данон”, която тази година ще се проведе в края на септември в САЩ. 

 

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори, и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони.


Мачовете от първата фаза започват на 22 април в Пловдив, следват двубои в Зона Плевен на 29 април, Зона София на 13 май и Зона Варна на 20 май. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание, ще се проведат на 1 юни в София. 


Първите два отбора в класирането на “Данониада 2017" ще получат като допълнителна награда билети за мача All Stars на 14 юни, който се организира от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. 

 

И през 2017 г. патрон на Международна "Купа Данон” е Зинедин Зидан. Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»