Над 15 милиона вложени в новата база на Лудогорец

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 29/03/2017 17:05
Над 15 милиона вложени в новата база на Лудогорец

Лудогорец открива на 6 април новата база на футболната си школа. Официалната церемония, на която се очаква да присъства и служебният премиер Огнян Герджиков, е насрочена за 11 часа, съобщи днес изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.


На пресконференцията присъства и директорът на ДЮШ Яков Папарков. 


Сред официалните гости на откриването на базата се очаква да бъдат зам.-изпълнителните директори на БФС Антон Попов и Павел Колев, спортният директор на Левски Даниел Боримиров, треньорът на руския национален отбор Станислав Черчесов, спонсори и др.


След официалната церемония на новата база ще е финалът на международния юношески турнир "Виваком къп". По-късно ще се играе и благотворителен мач между сборен отбор на Лудогорец и "Виваком". 


Петричев заяви, че новата част на тренировъчния комплекс, чакано събитие за Лудогорец, е поредната успешно завършена инвестиция на собствениците на клуба братя Домусчиеви.


"Те ни предоставят един модерен боинг, който трябва да управляваме по възможно най-добрия начин, така че даде резултати", коментира Петричев. Той бе категоричен, че детско-юношеската школа на Лудогорец ще разполага с условия, с които спокойно може да се мери не в България, дори не и на Балканите, а малко над средноевропейското ниво.


"Мисля, че вървим по правилния път към една от основните ни цели - да изграждаме футболисти, които да представят българския футбол на високи форуми не само в страната, но и в чужбина. Всичко, което сме си поставили като цел, го постигаме. Убеден съм, че скоро и тази цел - интегрирането на наши юноши, които да играят на високо ниво, ще бъде постигната", добави Петричев. 


Изпълнителният директор на клуба подчерта, че днес новата база е лицензирана от общинската комисия. Той обясни, че в нея освен, че ще могат да се провеждат тренировки на всички възрастови групи, ще се играят и официални мачове от Втора лига, както и някои двубои от Първа лига. Петричев обясни, че комплексът разполага с обособен сектор за гости, модерни съблекални, възстановителен център, а капацитетът е 2000 места. 


С пускането в експлоатация на новия тренировъчен комплекс школата на Лудогорец и първият отбор ще разполагат с общо девет тренировъчни терена, като шест са с естествено покритие и три с изкуствено, каза още Петричев.  


Той подчерта, че веднага след като се премести школата в новата сграда започва реконструкция на старата база в долната част. Там ще бъде обособен медицински център, в който ще бъдат разположена апаратурата, с която разполага клуба, ще бъде закупена и нова, за да може футболистите да получават адекватни грижи.  


Общата инвестицията в тренировъчния комплекс надхвърля 15 милиона лева, каза още Петричев. По думите му обаче се предвиждат допълнително подобрения, заради които сметката ще набъбне. Освен това от клуба ще въведат софтуер, който ще помогне за цялостната организация на клуба. Петричев заяви, че подобен софтуер се ползва от големите клубове в Европа. 


"Той ще ни позволи да следим и обобщаваме информацията и за състоянието на терените, тъй като стопанисването е доста сложна задача, освен инвестирането", коментира изпълнителният директор. Той допълни, че въвеждането на софтуера може би ще отнеме около година, но това по думите му ще бъде изключително иновативно за българския футбол.


За турнира, ЧЕТЕТЕ ТУК.


Още за базата, школата и общежитието на "орлите", ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»