Самоковци триумфираха в Ученическите игри (СНИМКИ)

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 01/04/2017 14:45
Самоковци триумфираха в Ученическите игри (СНИМКИ)

На новия спортен комплекс в Долна баня се проведе областното ученическо състезание по лека атлетика от програмата на тазгодишните Ученически игри.

 

В спортната надпревара взеха участие отбори от девет училища от Софийска област. В продължение на близо пет часа състезателите водиха спортсментска битка в осемте дисциплини - 100, 200, 400 и 800 метра бягане, щафета 4Х100 метра, както и в секторите за скок на дължина и височина и тласкане на гюле.

 

При момичетата 5-7-ми клас първото място с актив от 109 точки спечели отборът на основно училище "Св.св. Кирил и Методий" от Самоков, втори със 103 точки остана тимът на основно училище "Св.св. Кирил и Методий" от град Костенец, а трети са децата от основно училище "Никола Вапцаров" от Ботевград със 101 точки.

 

При момчетата класирането се запази същото, като първото място отново бе за самоковци със 136,5 точки, а след тях останаха учениците от Костенец с актив от 123 точки и Ботевград. Четвърти и в двете възрастови групи останаха представителите на основно училище "Стефан Стефанов" от гара Елин Пелин.

 

При девойките 8-10 клас заслужено първото място спечелиха момичетата от Профилираната гимназия "Отец Паисий" от Самоков, които бяха без конкуренция в своята възрастова група. Юношите на Средното училище "Св. Климент Охридски" от град Костенец заслужено взеха първото място с актив от 143 точки при голямата конкуренция във своята възрастова група.

 

Втори остана отборът на Профилираната гимназия "Константин Фотинов" от Самоков със 131,5 точки и трети е отборът на Профилирана природо-математическа гимназия "Академик професор доктор Асен Златаров" от Ботевград с актив от 127 точки. Четвърти в тази възрастова група остана отборът на домакините от Средното училище "Неофит Рилски" в Долна баня със 103,5 точки.

 

Класиралите се на първо място във всяка възраст ще представят Софийска област на предстоящите след месец зонални състезания по лека атлетика, които отново ще се проведат на спортния комплекс в Долна баня.

 

Галерия от състезанието, вижте ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»