Калоян Бинев: Европейското е само стъпка към световното (СНИМКИ)

Таекуондо - WTF (ол)
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 07/04/2017 07:50
Калоян Бинев: Европейското е само стъпка към световното (СНИМКИ)

След отпадането си на ¼-финалите на европейското първенство за младежи и девойки в София, един от най-добрите ни таекуондисти Калоян Бинев заяви пред Viasport.bg, че това състезание не е било най-важното му за този сезон.

 

18-годишният боец се е прицелил в медал от световния шампионат за подрастващи след няколко месеца и този турнир е само стъпка към главната му задача.  

 

Така е в спортът - има победители и победени. Не знам дали има нещо, което не ми достигна за успеха или просто съперникът ми беше добър.

 

Най-важното за мен обаче не беше това европейско, макар че и то беше сред приоритетите ми, а предстоящото след няколко месеца световно.

 

Там наистина се надявам нещата да тръгнат както трябва и да съм на стълбичката. Тепърва ще анализирам срещите си - ще гледам видео, ще потърся грешките си и ще се опитам повече да не ги правя.

 

Сега ми предстоят няколко лагера в Австрия, в Германия и у нас, както и няколко турнира преди световното, за да се подготвя максимално добре и да зарадвам България на шампионата на планетата. Мисля да играя в поне 5-6 състезания”, заяви Бинев. 

 

Галерия от първия ден на Евро 2017, ВИЖТЕ ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»