Красимир Петров: Левски беше по-добрият отбор

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 13/04/2017 23:35
Красимир Петров: Левски беше по-добрият отбор

Воденият от Красимир Петров тим на Левски (2003) бе считан за абсолютен фаворит да спечели купата на БФС при децата, но отстъпи с дузпи срещу Лудогорец - 8:9, след 1:1 в редовните 70 минути.

 

Петров отдели време на Viasport.bg след драматичния сблъсък, малко преди да се качи на клубния автобус за обратния път към столицата.

 

"Истината е, че в атака не играхме това, което можем като отбор, започна младият треньор. - Толкова прибрано съперник в детско-юношеския футбол не ни е играл. 11 човека постоянно бяха зад линията на топката. Това ни създаде трудности. Мисля, че имаше леко отпускане през второто полувреме, но продължихме при същите обороти. Допуснахме грешка при изритана топка и така падна изравнителния гол. След това не можахме да намерим пътя."


"Добре се групират децата на Лудогорец отзад, но според мен не това е начинът в детско-ношеския футбол да се печелят мачове и съответно купи. При мъжете - да. Там най-важно е да се спечeли мачът. Но при подрастващите най-важното е да се гради играта, да не се прескачат линии. За 70 минути веднъж не видях да се изнася топката. Но те си преценяват как да играят", продължи Петров.


"Не печеленето на купи е най-важното обаче, а да се играе и да се създават футболисти. Купата калява и дава самочувствие на децата. Мисля, че ние бяхме по-добрият отбор, този, който опитваше да играе футбол. Въпреки че показахме само 40 процента от възможностите си днес", отчете наставникът.


"Отдавам изравняването и това да се стигне до дузпи най-вече на отпускането. Допуснахме грешка при изритана топка, това се случва при децата. Не намерихме пространствата, за да отбележим втори гол. Дузпите са въпрос на късмет. Дори децата, които пропуснаха, ги изпълниха добре. Ударите им бяха добре насочени и без притеснение. Няма никакъв проблем."


Чест прави на Красимир Петров, че каза горното.


"Оценката за цялостното представяне в турнира е добра. Побеждавахме с по 7-8 гола разлика на четвъртфиналите и полуфиналите. Тези отбори не бяха по-лоши от Лудогорец, просто децата искаха да се надиграват с нас. А днес Лудогорец не искаше да се надиграва, а да чака ние да сбъркаме. Имахме ситуации първото полувреме да затворим мача и да стане 2:0 или 3:0. Прибързаха децата, но няма никакъв проблем", завърши специалистът.


Репортаж от финала, ЧЕТЕТЕ ТУК.

 

Думите на треньора на Лудогорец Тодор Живондов, ЧЕТЕТЕ ТУК.


Снимки от мача, ВИЖТЕ ТУК.

 

Фотогалерия от награждаването, ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»