Красимир Петров: Левски беше по-добрият отбор

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 13/04/2017 23:35
Красимир Петров: Левски беше по-добрият отбор

Воденият от Красимир Петров тим на Левски (2003) бе считан за абсолютен фаворит да спечели купата на БФС при децата, но отстъпи с дузпи срещу Лудогорец - 8:9, след 1:1 в редовните 70 минути.

 

Петров отдели време на Viasport.bg след драматичния сблъсък, малко преди да се качи на клубния автобус за обратния път към столицата.

 

"Истината е, че в атака не играхме това, което можем като отбор, започна младият треньор. - Толкова прибрано съперник в детско-юношеския футбол не ни е играл. 11 човека постоянно бяха зад линията на топката. Това ни създаде трудности. Мисля, че имаше леко отпускане през второто полувреме, но продължихме при същите обороти. Допуснахме грешка при изритана топка и така падна изравнителния гол. След това не можахме да намерим пътя."


"Добре се групират децата на Лудогорец отзад, но според мен не това е начинът в детско-ношеския футбол да се печелят мачове и съответно купи. При мъжете - да. Там най-важно е да се спечeли мачът. Но при подрастващите най-важното е да се гради играта, да не се прескачат линии. За 70 минути веднъж не видях да се изнася топката. Но те си преценяват как да играят", продължи Петров.


"Не печеленето на купи е най-важното обаче, а да се играе и да се създават футболисти. Купата калява и дава самочувствие на децата. Мисля, че ние бяхме по-добрият отбор, този, който опитваше да играе футбол. Въпреки че показахме само 40 процента от възможностите си днес", отчете наставникът.


"Отдавам изравняването и това да се стигне до дузпи най-вече на отпускането. Допуснахме грешка при изритана топка, това се случва при децата. Не намерихме пространствата, за да отбележим втори гол. Дузпите са въпрос на късмет. Дори децата, които пропуснаха, ги изпълниха добре. Ударите им бяха добре насочени и без притеснение. Няма никакъв проблем."


Чест прави на Красимир Петров, че каза горното.


"Оценката за цялостното представяне в турнира е добра. Побеждавахме с по 7-8 гола разлика на четвъртфиналите и полуфиналите. Тези отбори не бяха по-лоши от Лудогорец, просто децата искаха да се надиграват с нас. А днес Лудогорец не искаше да се надиграва, а да чака ние да сбъркаме. Имахме ситуации първото полувреме да затворим мача и да стане 2:0 или 3:0. Прибързаха децата, но няма никакъв проблем", завърши специалистът.


Репортаж от финала, ЧЕТЕТЕ ТУК.

 

Думите на треньора на Лудогорец Тодор Живондов, ЧЕТЕТЕ ТУК.


Снимки от мача, ВИЖТЕ ТУК.

 

Фотогалерия от награждаването, ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма 18.07.2017 | 14:00

Новият директор в Ботев (Пловдив) Иван Цветанов сподели вижданията си за развитието на юношите на "канарчетата" и отговори на актуалните въпроси около детско-юношеската школа на клуба.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»