Самоков и Кюстендил на финала на Ученическите игри (СНИМКИ)

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 28/04/2017 17:05
Самоков и Кюстендил на финала на Ученическите игри (СНИМКИ)

От два дни на новия спортен комплекс в Долна баня "властва" Царицата на спортовете - леката атлетика. Днес на старт в Зоналното състезание застанаха юношите и девойките от 8-10 клас от училищата в Югозападна България.

 

При девойките участие взеха отборите от средно училище "Отец Паисий" (Самоков), езиковата гимназия "Академик Людмил Стоянов" (Благоевград) и езиковата гимназия "Доктор Петър Берон" (Кюстендил).

 

При юношите пък се представиха отборите от средно училище "Св. Климент Охридски" (Костенец), природо-математическата гимназия "Акодемик Сергей Корольов" (Благоевград) и природо-математическата гимназия "Професор Емануил Иванов" (Кюстендил).

 

Програмата на състезанието включваше дисциплините 100 метра гладко бягане, скок на дължина, 200 м, скок на височина, 400 м, тласкане на гюле, 800 м само за юноши и щафетата 4х100 м. С най-добрите постижения в отделните дисциплини са Каролина Аджова от Самоков и Калоян Богдански от Благоевград, които бяха най-бързи на 100 и 200 м.

 

Вивиан Кръстева от Самоков и Константин Тачев от Костенец пък бяха с най-добри постижения в дисциплината дълъг скок, а на високия скок най-добре се представиха Никол Ангелова и Васил Джахов и двамата от Кюстендил.

 

Вивиан Кръстева от Самоков отново бе най-бърза на 400 метра, както и Христо Панев от Благоевград на 400 и 800 метра. В дисциплината тласкане на гюле с най-добри резултати се поздравиха Никол Ангелова от отбора на Кюстендил и Славян Али от Костенец. Щафетите на Кюстендил при девойките и на Благоевград при юношите спечелиха първите места в надпреварата.

 

В крайното класиране при девойките първото място спечелиха момичетата от отбора на Самоков с актив от 137,5 точки, а при юношите отборът на природо-математическата гимназия от Кюстендил, които събраха общо 152 т. Тези два отбора ще представят Югозападна България на предстоящите в Сливен републикански ученически игри по лека атлетика.

 

Вчера пък на старт в Зоналното състезание по лека атлетика от Ученическите игри 2017 г. застанаха момичета и момчета 5-7 клас.


Надпреварата в скока на височина беше доста оспорвана.

 

При дамите взеха участие общо четири отбора, а при момчетата - три. В надпреварата свои отбори имаха основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" (Самоков), основно училище "Св.СВ. Кирил и Методий" (Кюстендил), 3-то основно училище "Димитър Талев" (Благоевград), 13-то основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" (Перник) и Основно училище "Неофит Рилски" - Дупница.

 

Последователно бяха проведени дисциплините - 100 м бягане, скок на дължина, 400 м бягане, скок на височина, тласкане на гюле, 800 м бягане за момчетата и щафетата 4 х 100 метра и за момичета и за момчета. С най-добри резултати в бягането на 100 метра, на дългия и на високия скок са Изабел Крамарска и Димитър Тосков от отбора на Самоков, на 400 метра най-бързи бяха Анна Байрактарска от Кюстендил и Стефан Кирилов от Дупница и Мирослав Симеонов от Перник.

 

Йоанна Василева от Перник и Денис Борисов от Дупница пък бяха най-добри в дисциплината тласкане на гюле, а на 800 метра с най-добро време финишира Теодор Тотев от Самоков. В щафетите 4 х 100 метра най-бързи бяха отборите на Благоевград при момичетата и на Самоков при момчетата.

 

В крайното отборно класиране при момичетата първи стана отборът на Кюстендил със 109,5 точки, следвани от отборите на Самоков - 105 точки, Благоевград - 91,5 точки и Перник с 82 точки. При момчетата пък шампион е тимът на Самоков с актив от 143 точки, следван от Дупница - 126 точки и Перник - 123 точки.

 

Така отборите на основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" от Кюстендил при момичета и на основно училище "Св.Св. Кирил и Методий" от Самоков при момчетата ще изпратят отбори на финалите на републиканските ученически игри в началото на месец юни в Сливен.


Галерия от надпреварата, можете да видите ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
LIVE: Тунджа Ямбол - БУБА баскет, мач за 3-о място за Купата на БФБ за кадети до 16 г.
28.May.2017 09:55

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ)

Антъни Генов: Зарязах футбола, когато баба ме заведе на тенис (СНИМКИ) 24.05.2017 | 11:50

Левичарят от България - така можем да опишем с две думи един от най-добрите ни тенисисти при юношите Антъни Генов.

още по темата»

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии 18.05.2017 | 12:30

Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари.

още по темата»

Залози в помощ на спорта

Залози в помощ на спорта 16.04.2017 | 10:17

Като лидер в Европейския съюз по обездвижване и затлъстяване сред децата и като държава с рязко влошено представяне на големи спортни форуми България определено има проблем.

още по темата»