Михаела Маевска със съвети към новия ансамбъл

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 04/05/2017 22:41
Михаела Маевска със съвети към новия ансамбъл

Капитанът на „златните момичета” от доскорошния ансамбъл Михаела Маевска, която в момента е помощник-треньор на наследничките си, разкри че им дава съвети преди дебюта им на Световната купа на родна земя.

 

Днес момичетата на Весела Димитрова и Маевска направиха страхотна подиум тренировка, като изиграха съчетанията си без да направят нито една груба грешка.


„Аз съм много щастлива, че попаднах сред този колектив, заяви Михаела след успешното занимание. – Мисля, че момичетата се сработиха и напреднаха много бързо. Вярвам, че ще имат големи успехи занапред. Колкото до напрежението – преди адреналина ми се качваше по същия начин, както и сега. Най-голямо е притеснението в момента преди да се стъпи на килима.


Сега обаче се опитвам да запазя спокойствие, защото искам, когато момичетата ме погледнат в очите да видят там точно това. Иначе ги съветвам да запазят спокойствие, концентрация и да не мислят кой ги гледа и кой е в залата. Те ще играят за публиката, но ако се разсеят нещата няма да им се получат.”


Треньорката на ансамбъла Весела Димитрова пък сподели, че независимо колко добре са изглеждали възпитаничките й Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова на килима, тя е видяла грешки в изпълненията им.


„Децата направиха добра тренировка, но аз винаги намирам грешки, така че можеше и по-добре. Всички обаче са много развълнувани и искат да се представят отлично пред родна публика. От 5 месеца говорят само за това състезание и ето, че то дойде”, заяви наставничката. 


В отлично настроение обаче бяха самите гимнастички, макар че признаха, че се притесняват малко.


„Искаме да покажем на българите това, което сме изработили по най-добрия начин. Надяваме се накрая да пеем химна заедно с хората в залата. Всички отбори са ни конкуренция, но за нас е най-важно да си изиграем съчетанията. Не сме очаквали да започнем толкова ударно сезона, но всъщност работим, за да играем по най-добрия начин на състезание”, споделиха момичетата.


Днес добра тренировка направиха и участничките ни в индивидуалното - 19-годишната Катрин Тасева и Невяна Владинова. Кати имаше известни проблеми с финала на лента, който се наложи да направи няколко пъти докато се получи.


„Чувстваме се прекрасно и сме много мотивирани. Обичам нашата публика и начина, по който ни подкрепя. Тя разбира от гимнастика и ние усещаме любовта й. От началото на годината показвам много добри резултати, което според мен се дължи на промяната около мен.


Смених клуба си и това ми помогна да играя много по-освободено на килима и играя с много повече ентусиазъм. Наистина всичко това води до една известна отговорност, но мисля, че сме готови да приключим сезона толкова добре, колкото го започнахме”, заяви за Viasport.bg Тасева. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла 25.07.2017 | 10:49

18-годишната Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки.

още по темата»

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»