Кралев обеща над 130 млн. лв. за училищни салони

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 05/05/2017 12:05
Кралев обеща над 130 млн. лв. за училищни салони

Красен Кралев встъпи отново в длъжност като министър на младежта и спорта. При приемането на властта пък той получи от служебния си предшественик - проф. Даниела Дашева, стетоскоп с пожеланието „да слуша по-добре пулса на българския спорт“.

 

Новият-стар министър обяви и целите си за следващите 4 години, сред които основната е, че българското правителство ще отпусне повече от 130 милиона лева в следващите четири години за изграждане на физкултурни салони и подобряване на условията за спортуване на учениците.

 

Министър Кралев застава за втори път начело на българския спорт и гарантира сигурност, последователност и спокойствие. Той очерта и останалите приоритетите в бъдещата си работа, сред които са приемането на новия Закон за спорта, реконструкцията на спортната инфраструктура, изграждането на физкултурни салони в училищата и завръщането на науката в спорта.

 

 „В историята на нашето министерство са много редки случаите, в които се повтаря мандатът – коментира министър Кралев.  - Това, разбира се, се дължи на огромната подкрепа, която получих от всички български федерации и български спортисти. През цялото време на кампанията и изборите те бяха с мен, което ме задължава да работя с още по-големи усилия през втория мандат, за да могат да бъдат отстранени всички пропуски през годините, които сме коментирали многократно.“

 

Кралев допълни, че българското правителство за първи път обръща специално внимание на спорта в училищата, за да осигури равни условия за спорт за децата във всички населени места.

 

Проф. Дашева подари на Кралев стетоскоп, за да чува по-добре пулса на българския спорт. 

 

„В предишния мандат установихме един голям пропуск, а именно, че повече от 300 български училища нямат нито един салон за спорт, над 400 имат пригодени помещения, а още много са с амортизирани съоръжения – заяви министър Кралев. - Национален приоритет в програмата на новия кабинет е изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище, където няма такива.

 

Защото смятаме, че всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Това е в основата на изграждането на здрава нация. Когато тази цел бъде изпълнена, ще дойдат медалите. Знаете, моята позиция винаги е била в тази посока – да възстановим пирамидата, по която се изгражда българският спорт. Без да се погрижим за децата, няма как да очакваме сериозни успехи“, убеден е министърът.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът 19.09.2017 | 17:27

Ивко Ганчев е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Бивш вратар на старозагорци и шампион на България с тима от 1986 г. Записал е 183 мача с фланелката на Берое.

още по темата»

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс 15.09.2017 | 08:35

Памела Георгиева е на 16-години, но вече остави следа в женската ни спортна гимнастика. Девойката спечели бронзов медал на греда на последната Световна купа във Варна.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»