ДФА Комета и 150 хлапета се забавляваха на футболния терен

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 08/05/2017 17:05
ДФА Комета и 150 хлапета се забавляваха на футболния терен

Повече от 150 деца, треньори и зрители се забавляваха заедно на финалното събитие от проекта „Футбол за отличници“, което Детска футболна академия Комета проведе в партньорство със Столична община и като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

 

В началната фаза на кампанията повече от 500 ученици от начален курс получиха информационни материали и се срещнаха с екипа на академията. А финалното събитие се проведе в дъждовния следобед на 7 май, когато малчугани между 8 и 12 години тренираха и показваха футболни умения на терените до 75-о ОУ.

 

След тонизиращата разгрявка под постоянния дъжд децата се включиха в серия демонстративни мачове заедно с треньорите и бившия футболист на Септември и Славия Илия Илиев. 

 

За финал най-добрите малчугани получиха медали, а всички похапнаха вкусно и обещаха да залягат над уроците, защото „само така се става истински добър футболист“. ДФА Комета има още изненади за „отличниците“, но ще ги разкрие при анонсирането на следващите си проекти в близките седмици. 

 

„Едно е сигурно - ще има футбол и ще е не само забавно, но и полезно“, обеща по време на спортния празник изпълнителният директор на школата Станислав Желязков. За перфектната реализация и детските усмивки помогнаха още фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис, Кирил Василев от Инициативен комитет „Факултета“ - София, както и редица доброволци от квартала и партньори на ДФА Комета.

 

Проектът бе насочен към учениците от начален курс на обучение от столичните райони с предимно ромско население, а основната му цел бе да провокира интереса към учебния процес, здравословния начин на живот и ползите от футбола.


Следващите проекти на академията също ще работят в тази насока, а хлапетата от „Футбол за отличници“ също ще бъдат включени, за да се подпомогне и интеграцията им.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада 12.10.2017 | 09:00

Валентин Андреев е роден в Балчик и там живее. В морския град 15-годишният лекоатлет се занимава с любимата си дисциплина - хвърляне на чук.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»