Скъпотия на Белмекен спира еврошампионка от лагер?

Борба
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 10/05/2017 16:42
Скъпотия на Белмекен спира еврошампионка от лагер?

Треньорите на националните отбори по борба разкриха, че планираните от тях лагери на високопланинската спортна база Белмекен са под въпрос, заради поредното повишение на цените там. В състава на жените е и 19-годишната европейска шампионка Биляна Дудова, която само преди няколко дни грабна първата си титла при големите.

 

Сега обаче родената във Враца националка и колегите й от останалите гарнитури (свободен и класически стил) може и да не успеят да се подготвят по най-добрия начин за световеното първенство през август в Париж (Франция).

 

„Планирали сме лагер на Белмекен, но не знаем дали ще се осъществи, тъй като има сериозно разминаване в парите, които Министерството на спорта отпуска за сбор – 50 лв. храноден и средствата, които управляващите от Национална спортна база искат за престоя ни там – 75 лв. храноден.

 

Ще трябва да направим среща с министъра на спорта, за да обсъдим тази ситуация, тъй като става непоносимо да правим лагери на Белмекен на тези цени - оплакаха се треньорите в борбата. - Националните спортни бази – тази в планината, както и Спортпалас край Варна са много необходими за подготовка на българските спортисти и се надяваме това разминаване да бъде отстранено.”

 

Дудова пък сподели, че победата й на еврошампионата в Нови Сад е дошла в точния момент.

 

Преди няколко дни Биляна развяваше гордо българския флаг, но може и да не успее да се подготви добре за световното първенство. 

 

„Имах известен късмет с жребия и вярвам, че Бог ми даде този шанс, а аз се възползвах максимално от него. Това беше моят ден, но все пак без воля, без борба и без жажда за успех, нямаше как да се получи. Имах и критични моменти в срещите, но не е важно кой води в резултата по време на двубоя, а на кого вдигат ръката накрая. Нашите медали показват, че работим правилно и на нас може да се разчита както за световното, така и за останалите големи първенства, които ни предстоят в следващите години”, заяви Дудова.

 

Треньорите и в трите стила свободен, класически и жени – Серафим Бързаков, Армен Назарян и Петър Касабов заявиха на въпрос на Viasport.bg, че има таланти в отборите на подрастващите, които се следят от националните селекционери и биват викани на лагери с мъжете и жените. До дни пък кадетите и юношите ще участват на турнир в Румъния, като резултатите от него също ще се вземат в предвид от наставниците на представителните ни гарнитури.   


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО) 21.06.2018 | 20:51

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»