Ники Михайлов награди шампионите от детските градини на Лъвчетата (СНИМКИ)

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 19/05/2017 20:35
Ники Михайлов награди шампионите от детските градини на Лъвчетата (СНИМКИ)

Днес завърши 16-ият турнир по футбол, организиран от ДФК Лъвчетата, за подрастващите от детските градини, работещи по програмата на клуба в София.

 

Победител стана отборът на 136-а детска градина с треньор Митко Конярски. На финала той победи с 3:0 тима на 65-а ДГ с треньор Стоян Алексиев.

 

Специални гости на закриването бяха националният вратар Николай Михайлов, бившият футболист и треньор на Левски Елин Топузаков, легендата на ЦСКА Георги Велинов, президентът на Аматьорската футбола лига и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков и представители на спонсорите.

 

Турнирът в Зимния дворец продължи 10 дни като участие в него взеха рекорден брой отбори – 283 (около 4000 деца) от над 50 детски градини. Тимовете бяха разделени в 4 възрастови групи - 3-, 4-, 5- и 6-годишни. По време на срещите имаше много настроение, емоции, усмивки и сълзи.

 

Най-добър вратар стана Тома Радославов от отбора на шампионите от 136-а ДГ. Приза за най-техничен състезател спечели Борис Цоков от 51-а ДГ. Голмайстор стана Мартин Рашев от 65-а ДГ.

 

Тази година имаше и специален приз. Той бе за треньора Асен Яначков, който за първи път в 16-годишната история на турнира класира отборите на 4 детски градини във финалната осмица.

 

"Това е бъдещето. Аз съм бил в тази зала преди 15 години. Започнал съм също оттук. Пожелавам на децата да са здрави. Надявам се и те някой ден да играят на високо ниво, да станат национални състезатели и да отидат в чужбина”, каза Ники Михайлов, който награди шампионите и най-добрия вратар на турнира.

 

 

"Трябва да има много повече такива турнири. За съжаление те не са толкова популярни. Ако не ме бяха поканили, нямаше да разбера, че има такъв турнир. Радвам се, че дойдох. Никой няма право да търси резултати при децата. Трябва да ги изградиш като характери, като футболисти и тогава може да търсиш резултат", заяви легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов.

 

"Това, че младото поколение е запалено и играе футбол, може само да ни радва. Видях много техничени деца, дори на тази крехка възраст. От тук ще излязат бъдещите футболни звезди. Важно е тези деца да не прекъсват връзката с футбола и да продължат да тренират", сподели бившият треньор на Левски Елин Топузаков.

 

 

Крайно класиране (4-а група в детските градини)

  1. 136 ДГ с треньор Митко Конярски
  2. 65  ДГ с треньор Стоян Алексиев
  3. 51  ДГ с треньор Асен Яначков
  4. 61  ДГ с треньор Ивайло Пешаров
  5. 52  ДГ с треньор Асен Яначков
  6. 99  ДГс треньор Асен Яначков
  7. 158 ДГ с треньор Асен Яначков


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»