Две детски градини са №1 в 13-ия турнир на Национал

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 31/05/2017 09:17
Две детски градини са №1 в 13-ия турнир на Национал

В най-мащабното спортно събитие за деца от 4 до 7 години в България участват момчета и момичета, които играят за отборите на детски градини от почти всички райони на София, в които ДЮФК Национал предлага обучение по футбол.

 

Те са разделени в няколко възрастови групи - най-малките играят мачове с демонстративен характер, а при по-големите има и състезателен елемент. Турнирът се проведе в три етапа - с мачове в групова фаза, елиминации и финали. Мачовете от турнира се играха в пет уикенда през април и май 2017 г.  Любезен домакин на всички срещи беше многофункционалната спортна зала на НСА „Васил Левски” в столицата.

 

Във финалния мач на децата от подготвителната група (7-годишни) отборът на 164 детска градина „Зорница” (район „Овча купел”), с треньор Калоян Зарчов, победи тима на 168 детска градина „Слънчогледи” (район „Слатина”), с треньор Петър Петков.

 

Купата в турнира за децата от трета група (6-годишни) вдигнаха момчетата от 22 детска градина „Великденче” (район „Люлин”), с треньор Захари Иванов, които се наложиха над отбора на 26 детска градина „Калина” (район „Младост”), с треньор Тошко Узунов.Т

 

Турнирът се проведе с подкрепата на езиковите центрове BRITANICA и производителите на консервирани храни и сокове „Филикон”.

 

В тези десет дни родителите на децата имаха възможност да видят развитието и добрата игра на своите деца, както и да се заредят с чудесни емоции по време на дебютните весели и  оспорвани мачове.

 

 

Турнирът е важна част от подготовката на децата в клуба, които в тази възраст изграждат базови личностни и спортни качества, умения и навици. Всяка година ДЮФК Национал запалва искрата за класно и извънкласно спортуване на хиляди момчета и момичета от целия град.

 

След това желаещите деца имат възможност да продължат извънкласното си обучение с треньорите на клуба в училище или в отборите на Национал, които са сред водещите в първенствата на БФС за своята възраст по футбол 5, футбол 7 и футбол 9 и футбол 11.

 

ФК Национал уверено продължава да следва своята концепция, методика и програма за обучение, която има за цел да изгражда отговорни и възпитани личности, подготвени спортисти и отлични футболисти. В този дългогодишен, целенасочен и последователен процес клубът развива и своите треньори.

 

В този смисъл развитието играчите и отбори е с приоритет пред резултатите и класиранията. Но от своя страна доброто представяне в отделните срещи, първенства и турнири е следствие от огромните усилия, които полагат деца и треньори на всяка тренировка и във всеки мач и е един от показателите за високото качество на работата в клуба.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»