Гимнастичките вече гледат през розови очила

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 31/05/2017 18:22
Гимнастичките вече гледат през розови очила

Розови очила - това е новата мода в националния отбор по художествена гимнастика за жени, индивидуално и ансамбъл.

 

Момичетата сложиха модерния атрибут не защото много са си повярвали след страхотните резултати от началото на годината и спечелените 59 медала, а защото бяха помолени да заснемат клип за благотворителнатата кампания на KWIAT за профилактичен преглед зрението на децата в България.

 

Във видеото с удоволствие се включиха президентът на федерацията Илиана Раева, индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъла жени - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс.

 

Благотворителната кампания ще се проведе за четвърта поредна година от 1 септември до 31 октомври. В над 150 оптики и здравни заведения в цялата страна ще се извършва безплатен очен скрининг на деца между 6 и 18 години. За спомен от приятното изживяване пък гимнастичките получиха розовите очила, с които позираха, като подарък.

 

Малко по-късно ансамбълът показа променените си съчетания с 5 обръча и с 3 топки и 2 въжета на бившата си треньорка Ина Ананиева, която бе на гости на момичетата на базата на стадион „Раковски”. Ина одобри напълно промените, които наследничката й Весела Димитрова и капитанката на бронзовия ансамбъл от Рио де Жанейро Михаела Маевска направиха.

  

Снимките бяха леко разтоварване за Катрин Тасева и Невяна Владинова, които от петък, 2 юни, ще участват на държавното отборно първенство. Надпреварата е за 3 възрастови групи и освен жени, в малката зала на „Арена Армеец” в София ще се състезават и девойки младша и старша възраст. В турнира ще се включат и останалите националки – Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Петя Борисова и др.

 

Очаква се на килима да излязат 18 клуба при жените, 30 клуба при девойките старша възраст и 32 - при девойките младша възраст. Състезанието при жените ще е в петък с начало 13:00 часа. Девойките младша възраст ще се състезават в събота от 9:00 ч., а по-големите ще са в неделя със същия начален час.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада 12.10.2017 | 09:00

Валентин Андреев е роден в Балчик и там живее. В морския град 15-годишният лекоатлет се занимава с любимата си дисциплина - хвърляне на чук.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»