Хубчев откри кампанията "Момичета, хайде да ритаме"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/06/2017 14:30
Хубчев откри кампанията "Момичета, хайде да ритаме"

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев и треньорката на девическия национален тим и футболистка номер 1 за 2015 г. Силвия Радойска бяха специални гости по случай откриването на кампанията на БФС в подкрепа на женския футбол "Момичета, хайде да ритаме".

 

Мероприятието се проведе на националната футболна база в Бояна, а съорганизатор на събитието бе телевизия ММ.

 

Кампанията е част от паневропейската инициатива на УЕФА Together #WePlayStrong, която има за цел да популяризира позитивния ефект от футбола върху здравето и личностното развитие на момичетата и девойките.

 

"Инициативата "Момичета, хайде да ритаме" е много хубава. Доколкото знам, Футболният съюз я организира с подкрепата на още няколко спонсора. Знам, че в страни като Германия, Швеция и други развитието на женския футбол е много, много напреднало. Перспективите са много големи. УЕФА и ФИФА също отделят много средства за женски футбол. Дай Боже, да се случи и при нас. Чувам от треньорката на отбора, че все повече момичета проявяват интерес. Дано и клубовете тръгнат по този път", пожела си Хубчев.

 

"Моето пожелание към децата? Към тях, а и не само те, но най-вече те трябва да имат по-добър живот във всяко едно отношение. Колкото повече такива мероприятия има, които подпомагат културата и възпитанието, толкова по-добре. Ако е истина, че все повече деца се обръщат към спорта, ще бъде добре за всички", добави още селекционерът на "лъвовете".

 

По време на празника, освен футболни упражнения и мачове, за момичетата бяха предвидени и много други интересни атракциони и забавления.

 

Като домакин на европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 г. БФС има за цел да увеличи броя на момичетата, играещи футбол, и да подкрепи осезаемо развитието на играта сред младите дами в нашата страна.

 

Сред гостите, които уважиха повода, бяха футболните съдийки Траяна Ангелова, Християна Гутева, Павлета Рашкова, Анет Радулова, а певиците Маги Джанаварова и Нора Караиванова изпратиха специални видео послания.

 

Източник: Официалният сайт на БФС


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»