Два финала за синхронното плуване на Евро 2017

Синхронно плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 25/06/2017 20:39
Два финала за синхронното плуване на Евро 2017

Два финала записа българското синхронно плуване на европейското първенство за девойки, което се провежда в сръбската столица Белград.

 

При ансамблите селекцията, водена от Галина Георгиева, е на 12-о място, информира сайтът на БФПС.

 

Нашите в състав Александра Атанасова, Елица Даскалова, Далия Пенкова, Кристияна Керимова, Мария Миронова, Никол Атанасова, Ния Атанасова и Ния Костадинова, постигнаха резултат от 69,73 т.

 

Европейски шампион е отборът на Русия, следван от Украйна и Испания.

 

Днес пък синхронистките ни Александра Атанасова, Далия Пенкова, Деница Димова, Елица Даскалова, Йоанна Кирчева, Мария Миронова, Никол Атанасова, Ния Атанасова, Ния Костадинова и Радина Симова дадоха всичко от себе си във финала на комбо.

 

Те играха с пети стартов номер и заеха 11-ата позиция с резултат от 72.3667 точки. Българките оставиха зад себе си тимът на Полша, който не успя да прескочи границата от 70 т., записвайки 69.7333 т. Така отборът стана най-добре представилият се от родната делегация на европейското първенство.

 

Шампионки отново са рускините, а на второ и трето място завършиха тимовете на Украйна и Испания

 

Преди това на соло Александра Атанасова се класира на 17-та позиция, като постигна общ резултат от 72,133 т. Заедно с Елица Даскалова пък двете момичета завършиха позиция по-напред (16-о място) при дуетите с актив от 70.56 т. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла 25.07.2017 | 10:49

18-годишната Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки.

още по темата»

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»