Ияд Хамуд премина в Шефийлд Уензди

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/06/2017 16:24
Ияд Хамуд премина в Шефийлд Уензди

Нападателят от Локомотив (Пловдив) Ияд Хамуд от днес е играч на английския клуб Шефийлд Уензди, състезаващ се в Лига Чемпиъншип.

 

Хамуд подписа личния си договор, който е за две години и от понеделник ще се присъедини към подготовката на отбора до 18 години на "кукумявките", информира БТА.

 

В първата седмица 18-годишните футболисти на Уензди ще тренират на собствената си база, след което заминават на подготовителен лагер в Португалия.

 

Роденият в Пловдив талант от българо-ливански произход се е срещнал днес с хората от клуба, с новите си треньори и е останал очарован от отношението.

 

"Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е голям комплимент за мен, коментира Хамуд. - Посрещнаха ме много добре, доволен съм, че подписах. Всичко е на топ ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола. Много е важно, че в отбора има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията на клуба Шефийлд Уензди ме мотивират много."

 

"Искам да благодаря на Локомотив (Пловдив), на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мене. Локомотив (Пловдив) остава завинаги в сърцето ми, моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Но сега съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", каза още Хамуд.

 

Сега предстои издаването на разрешително за игра от страна на английската Футболна асоциация и в момента, когато това се случи, родният клуб на Хамуд - Локомотив (Пловдив) ще си получи парите от англичаните по сметката.


В Англия Ияд е придружен от своите родители.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»