Ияд Хамуд премина в Шефийлд Уензди

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 27/06/2017 16:24
Ияд Хамуд премина в Шефийлд Уензди

Нападателят от Локомотив (Пловдив) Ияд Хамуд от днес е играч на английския клуб Шефийлд Уензди, състезаващ се в Лига Чемпиъншип.

 

Хамуд подписа личния си договор, който е за две години и от понеделник ще се присъедини към подготовката на отбора до 18 години на "кукумявките", информира БТА.

 

В първата седмица 18-годишните футболисти на Уензди ще тренират на собствената си база, след което заминават на подготовителен лагер в Португалия.

 

Роденият в Пловдив талант от българо-ливански произход се е срещнал днес с хората от клуба, с новите си треньори и е останал очарован от отношението.

 

"Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е голям комплимент за мен, коментира Хамуд. - Посрещнаха ме много добре, доволен съм, че подписах. Всичко е на топ ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола. Много е важно, че в отбора има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията на клуба Шефийлд Уензди ме мотивират много."

 

"Искам да благодаря на Локомотив (Пловдив), на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мене. Локомотив (Пловдив) остава завинаги в сърцето ми, моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Но сега съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", каза още Хамуд.

 

Сега предстои издаването на разрешително за игра от страна на английската Футболна асоциация и в момента, когато това се случи, родният клуб на Хамуд - Локомотив (Пловдив) ще си получи парите от англичаните по сметката.


В Англия Ияд е придружен от своите родители.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма

Иван Цветанов: В Ботев ще работим по единна програма 18.07.2017 | 14:00

Новият директор в Ботев (Пловдив) Иван Цветанов сподели вижданията си за развитието на юношите на "канарчетата" и отговори на актуалните въпроси около детско-юношеската школа на клуба.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»