ЦСКА грабна приза "Жулиета Шишманова"

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 27/06/2017 18:50
ЦСКА грабна приза "Жулиета Шишманова"

Състезателката на клуб по художествена гимнастика ЦСКА Никол Колева спечели златния медал в многобоя при жените в 33-тото издание на международния турнир "Мемориал-78".

 

Успехът на 17-годишната девойка пък донесе един от най-престижните призове у нас на нейната треньорка Надя Батова, а именно "Жулиета Шишманова".

 

Турнирът в памет на Жулиета Шишманова, Румяна Стефанова, Валентина Кирилова, Снежана Михайлова и Севдалина Попова, загинали в самолетна катастрофа през 1978 година на път за турнир в Полша, събра в София повече от 300 гимнастички от България и чужбина.

 

Паралелно с "Мемориал-78" се проведе и "Купа ЦСКА". В двата турнира се включиха грации от десет клуба от страната, 3 от Австрия, а Германия и Сърбия бяха представени от състезателки от по един клуб.

 

Състезанията бяха за всички възрасти от група Е (момичета до 8 г.) до жени, като грациите бяха разделени в категории.

 

Освен златото при жените от "Мемориал-78", гимнастичките на ЦСКА спечелиха още десетки медали в различните възрастови групи.

 

Турнирите се проведоха със съдействието на Столична община като част от инициативата „София, европейска столица на спорта 2018”. Домакин на състезанията беше зала "Многофункционална" в Националната спортна академия.

 

Освен медали, призьорките получиха грамоти и много предметни награди от организаторите на двата турнира.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла

Мария Йовкова: Направих промени в главата си и взех титла 25.07.2017 | 10:49

18-годишната Мария Йовкова донесе на България първата титла от европейско първенство по тенис на маса за юноши и девойки.

още по темата»

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ

Цанко Хантов: Академията ни вече е в топ 8 в САЩ 20.07.2017 | 14:10

Клубовете по фехтовка в Америка са десетки, тъй като спортът е един от тези, които дават право на стипендия за най-престижните университети там.

още по темата»

Бъдете позитивни!

Бъдете позитивни! 13.06.2017 | 15:15

Откакто станах кмет чувам какви ли не неща за себе си. Сигурно е нормално за публичните личности да се говори много и не малко измислици.

още по темата»