Ангел Стойков: Надявам се да прескочим групата

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 29/06/2017 16:07
Ангел Стойков: Надявам се да прескочим групата

Селекционерът на националния отбор по футбол до 19 г. (набор 1998-1999) Ангел Стойков даде пресконференция преди заминаването на отбора за европейското в Грузия.

 

Тимът лети за Тбилиси в петък, 30 юни, а първият мач е на 3 юли, понеделник, срещу Англия от 16:30 часа.

 

“Всичко върви по план. Футболният съюз ни предостави отлични условия за възстановяване и подготовка, започна Стойков в "Дома на футбола" до резиденция "Бояна". - Както и желаните контроли. А дали сме готови, ще се види на европейското. Наясно сме, че очакванията към нас са завишени. По време на първите и вторите квалификации не беше така. Нормално е, но ние не обръщаме внимание. Настроени сме да се представим добре.”

 

А как се справят в селекцията със завишените очаквания сред футболните хора?

 

“Самото класиране вече е успех. Ние сме един от едва 7-те отбора, минали през квалификации. Какво постижение ще бъде успех? Знам, че при предишните две участия нямаме точка и отбелязан гол в тази възраст. Но няма да се връщаме назад. Ще опитаме да направим така, че хората да са доволни от нашето представяне”, рече специалистът.

 

Играчите му не се притесняват от силата и имената на съперниците - Англия, Германия и Холандия.

 

“И трите отбора в нашата група са много силни, фаворити са, но това само може да ни мотивира и амбицира още повече. Искаме да се докажем, така бе и в квалификациите. Това виждам в момчетата. Уважаваме нашите съперници, но само дотам. Направихме максималното за разузнаването. Има и хора извън щаба на отбора, които помагат. Няма какво да губим и това може би ни дава предимство. Надявам се да прескочим груповата фаза.

 

Какво да кажа за съперниците, силни отбори с различни стилове на игра. Не мога да отлича отделни неща. Срещу всеки от противниците ни ще подходим различно.”

 

Ангел Стойков не може да разчита на оперирания наскоро Асен Чандъров - един от основните полузащиници в тима. Но може да разита отново на Матео Стаматов от Еспаньол.

 

“Да, Асен Чандъров е контузен и няма възможност да играе. Това е жалко, защото той е основен състезател. Матео Стаматов е излекуван и мисля, че е готов. Използвахме го във всички контроли по време на подготовката, за да влезе по-бързо в ритъм. Игра и с набор 1999. Ще преценяваме как можем да разчитаме на него”, обясни бургазлията.

 

“Аз лично отново бих искал да видя сериозното подхождане към мачовете и влагането. Искам да се агресивни и в двете фази. Нито само ще се браним, нито само ще атакуваме, аз не разглеждам нещата така. Ще търсим нашите възможности, за да печелим”, така той обясни как отборът му ще подхожда, без да изпада в детайли.

 

“Няма товар във футболистите от задължително класиране. Спокойно са, дори на моменти повече от необходимото. Ние намираме начин да ги мотивираме. Аз им казах това и на тях - самото класиране е награда за труда им през всичките тези години. Още от малки. Искам да се насладят, а такива първенства са възможност за трупане на международен опит. Нивото е много високо и различно от всичко, с което сме се сблъсквали”, завърши Ангел Стойков.


Съставът за европейското, ВИЖТЕ ТУК.


Viasport.bg ще има пратеник на европейското в Грузия. Очаквайте информация от неделя, 2 юли.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»