Боряна Калейн е №1 на контролното на грациите

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 05/07/2017 11:25
Боряна Калейн е №1 на контролното на грациите

Боряна Калейн (на снимката приема напътствията на Илиана Раева) спечели днешното контролно на национален отбор по художествена гимнастика - жени, след като игра най-стабилно и силно от всички.

 

Целта на проверката, в която участваха само 5-те състезателки в индивидуалното, бе момичетата да покажат промените в съчетанията си и свършената работа по време на 2-седмичния лагер в Япония.

 

В някои съчетания главният мениджър на националния отбор Бранимира Маркова бе направила много промени. Имаше усложнени елементи, а съчетанието с бухалки на 19-годишната Катрин Тасева е изцяло ново – и като музика, и като елементи.

 

Повечето момичета направиха грешки, което им показа на какво точно да наблегнат в работата, защото времето до световното първенство е все по-малко.

 

16-годишната Калейн бе най-стабилна от всички и събра сбор от 4-те си съчетания от 68.600 т., като получи най-висока оценка за цялото контролно на съчетанието си с топка - 18.200 т. Капитанката на тима Невяна Владинова пък допусна неточности и на четирите уреда, което я нареди на трето място в контролното.

 

Катрин Тасева изигра много силно новите бухалки и традиционно красива топка, но допусна грешки на обръч и лента и това я остави на 2-ата позиция.

 

Ерика Зафирова и Петя Борисова също играха вдъхновено и въпреки неточностите показаха много интересни и силни композиции. Въпреки големия си напредък пък Петя все още не може да изиграе стабилно съчетанията си.

 

Следващата седмица ще се проведе още едно контролно на националната база в зала "Раковски".

 

„Доволна съм от контролното дотолкова, че са направени много промени по композициите. Те са много интересни и правилни. Все още обаче момичетата са далеч от формата, в която трябва да са за световното първенство в края на август, но пък имаме достатъчно време.

 

Катрин Тасева е с изцяло променено съчетание с бухалки.

 

Катрин Тасева е с изцяло сменено съчетание на бухалки, а решението е на Бранимира Маркова. Смятам, че се е получило много добре и сега то отговаря повече на темперамента на гимнастичката. Боряна Калейн днес игра най-силно, но Маркова ми сподели, че тя е работила и най-много по време на лагера в Япония. Това не трябва да я отпуска, а още повече да я амбицира", заяви шефката на федерацията Илиана Раева.

 

Относно ансамбъла, който вече започна поредния си лагер в националната база „Спортпалас” край Варна, Раева бе доста възторжена.

 

Ансамбълът няма да спре да ви изненадва приятно. Момичетата са си в същата форма. Гледах ги на първата им тренировка след лагера в япония. Направени са някои промени и в двете им съчетания. Не са големи, но са се получили доста интересни”, допълни шефката на гимнастиката.  


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО)

Преслав Боруков: Няма лимит за мечтите ми във футбола (ВИДЕО) 21.06.2018 | 20:51

Юношеският национал и футболист на английския Шефийлд Уензди Преслав Боруков даде интервю за Viasport.bg два дни преди да се завърне в Англия за новия сезон.

още по темата»

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»