Кралев откри изложбата "Спортът е за всички"

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 05/07/2017 13:05
Кралев откри изложбата "Спортът е за всички"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на фотоизложба под мотото "Спортът е за всички" на Моста на влюбените до НДК.

 

Тя се организира от фондация "София - Европейска столица на спорта 2018“ съвместно с Българския олимпийски комитет (БОК) и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

На тържественото откриване присъстваха представителите на организаторите Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и Анатоли Илиев – организационен секретар на "София - Европейска столица на спорта“, както и олимпийската шампионка Ваня Гешева.

 

Експозицията включва повече от 60 уникални снимки на фотографите Йордан Петков и Христина Бицова. Те показват другата страна на спорта, която често остава извън фокуса на медийното внимание. Авторите пречупват през призмата на художествената фотография теми като масовия спорт, спорта за здраве, активните занимания на обикновения човек близо до дома и до офиса.

 

Целта на изложбата е да запознае повече хора с децата в риск и техните емоции, провокирани от спорта. Затова чрез магията на фотографията се представят вълнуващи мигове от живота на децата, обединени от спорта.

 

Министър Кралев изрази благодарност към авторите и организаторите на изложбата, защото акцентират върху радостта и щастието от спорта.

 

 

"Напоследък като че ли забравихме, че това е основната функция на спорта. Водят се дебати и разговори за медали, за победи, за пари, а изложбата ни показва колко малко им трябва на децата да се почувстват щастливи.

 

Надявам се всички столичани, които видят изложбата на това оживено място, да се замислят за основните функции на спорта. И да не забравяме, че той освен здраве има и изключителна възпитателна сила“, заяви при откриването министър Кралев.

 

Експозицията "Спортът е за всички“ ще остане на Моста на влюбените до НДК до 16 юли. Тя е част от новия проект на инициативата "София – Европейска столица на спорта“, който се осъществява под мотото "Емоцията е повече от победата".


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»