Кралев откри изложбата "Спортът е за всички"

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 05/07/2017 13:05
Кралев откри изложбата "Спортът е за всички"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на фотоизложба под мотото "Спортът е за всички" на Моста на влюбените до НДК.

 

Тя се организира от фондация "София - Европейска столица на спорта 2018“ съвместно с Българския олимпийски комитет (БОК) и Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

 

На тържественото откриване присъстваха представителите на организаторите Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и Анатоли Илиев – организационен секретар на "София - Европейска столица на спорта“, както и олимпийската шампионка Ваня Гешева.

 

Експозицията включва повече от 60 уникални снимки на фотографите Йордан Петков и Христина Бицова. Те показват другата страна на спорта, която често остава извън фокуса на медийното внимание. Авторите пречупват през призмата на художествената фотография теми като масовия спорт, спорта за здраве, активните занимания на обикновения човек близо до дома и до офиса.

 

Целта на изложбата е да запознае повече хора с децата в риск и техните емоции, провокирани от спорта. Затова чрез магията на фотографията се представят вълнуващи мигове от живота на децата, обединени от спорта.

 

Министър Кралев изрази благодарност към авторите и организаторите на изложбата, защото акцентират върху радостта и щастието от спорта.

 

 

"Напоследък като че ли забравихме, че това е основната функция на спорта. Водят се дебати и разговори за медали, за победи, за пари, а изложбата ни показва колко малко им трябва на децата да се почувстват щастливи.

 

Надявам се всички столичани, които видят изложбата на това оживено място, да се замислят за основните функции на спорта. И да не забравяме, че той освен здраве има и изключителна възпитателна сила“, заяви при откриването министър Кралев.

 

Експозицията "Спортът е за всички“ ще остане на Моста на влюбените до НДК до 16 юли. Тя е част от новия проект на инициативата "София – Европейска столица на спорта“, който се осъществява под мотото "Емоцията е повече от победата".


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков

Германецът Петер Шрайнер за Шалке, Нойер, Йозил и Балъков 09.04.2018 | 10:00

В края на месец март в София се проведе международен треньорски семинар. Специалисти от Германия, работили в едни от най-силните клубове в Бундеслигата, бяха лектори.

още по темата»

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»