Наша атлетка ще бяга на световен полуфинал

Лека атлетика
Добави в Svejo
    BGathletic.com 12/07/2017 15:55
Наша атлетка ще бяга на световен полуфинал

Елена Георгиева даде отлично начало за тима ни на световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 г. в Найроби (Кения).

 

Варненката премина сериите на 400 м в първата сесия на шампионата с личен рекорд. Тя се нареди пета в серията си с време от 55.93 сек. Георгиева драстично подобри най-доброто си постижение в световната конкуренция, след като до сега имаше 56.75 сек.

 

Донейша Андерсън (Бахрейн) спечели пресявката на българката с 54.36 сек. По регламент първите три получиха директно място в полуфинала, но по време напред преминаха  абсолютно всички от първата серия, в която бяга и Елена.

 

Мари Мора от страната-домакин Кения даде най-бързото време в първия етап на 400 м - 54.07 сек. Георгиева е 13-а преди полуфиналите, които са утре в следобедната сесия на състезателната програма.

 

Трябва да се отблежи, че освен Георгиева още само пет представители на европейски страни намериха място в топ 16. На полуфиналите ще има две румънки, спринтьорка от Чехия, Германия и от Сърбия.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»