Детската атлетика продължава и през лятото (СНИМКИ)

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 14/07/2017 10:55
Детската атлетика продължава и през лятото (СНИМКИ)

Заниманията по програмата на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) - „Детска атлетика“ за обучение на деца в Царицата на спортовете продължава и през ваканцията. Част от нея бе и проведеният детски летен лагер на спортен клуб Юниверсал в Иново (Сърбия).

 

Участие в него взеха 50 деца от няколко софийски училища, както и малчугани от град Търговище. Отборните надпревари се проведоха на футболния терен на местния клуб Мижор (Кална).

 

Заниманието бе водено от един от треньорите на клуба – световната шампионка за студентки на 3000 м стипълчейз от 2007 година Добринка Шаламанова и екип от учители и треньори.

 

Всички деца получиха грамоти за участие, както и шапки и фанелки от един от партньорите на БФЛА – „Мобилтел”.

 

Най-талантливите деца от клуба ще бъдат селектирани за голям летен лагер посветен на „Детската атлетика“, който се организира от Българска федерация лека атлетика и Министерството на младежта и спорта от 4 до 8 септември в Долна баня.

 

В него ще се включат деца от Балчик, Шабла, Петрич, Сандански, Велико Търново, Стара Загора, Елин Пелин, Русе, Самоков и няколко софийски клуба.

 

Фотогалерия от лагера - ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»