Проверка за злоупотреби в спортното училище в Бургас

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 23/07/2017 12:01
Проверка за злоупотреби в спортното училище в Бургас

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди проверка в бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“, което е под шапката на министерството. Това се случи, след като в медия се появи публикация, обвиняваща директора му Георги Георгиев в злоупотреби.

 

Според информацията родители са бесни на ръководителя на школото за няколко неща, но основното е, че осигурява по-малко храната на младите спортисти и учениците гладуват, като се налага да си дояждат от близки лавки и павилиончета. Сред другите обвинения са и злоупотреби с кетъринг фирмата, предоставяща храната за училището.

 

Родителите недоумяват и защо е нужна външна фирма за доставка, като преди няколко години е бил направен ремонт на столовата на школото и тя е обновена и оборудвана с всичко необходимо, за да се приготвя топъл обяд на място.

 

Информацията изтече преди два дни, а 24 часа по-късно последва и реакцията от страна на спортния министър.

 

От ММС уточняват, че по-голямата част от сумата, полагаща се за обяд на учениците, се заплаща от Министерството, а родителите доплащат по 50 стотинки на ден на дете.

 

Реакцията на министър Кралев е моментална, като още в понеделник започва проверка на място, която ще бъде извършена от вътрешния инспекторат по Закона за администрацията към ММС.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»