Проверка за злоупотреби в спортното училище в Бургас

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 23/07/2017 12:01
Проверка за злоупотреби в спортното училище в Бургас

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди проверка в бургаското спортно училище „Юрий Гагарин“, което е под шапката на министерството. Това се случи, след като в медия се появи публикация, обвиняваща директора му Георги Георгиев в злоупотреби.

 

Според информацията родители са бесни на ръководителя на школото за няколко неща, но основното е, че осигурява по-малко храната на младите спортисти и учениците гладуват, като се налага да си дояждат от близки лавки и павилиончета. Сред другите обвинения са и злоупотреби с кетъринг фирмата, предоставяща храната за училището.

 

Родителите недоумяват и защо е нужна външна фирма за доставка, като преди няколко години е бил направен ремонт на столовата на школото и тя е обновена и оборудвана с всичко необходимо, за да се приготвя топъл обяд на място.

 

Информацията изтече преди два дни, а 24 часа по-късно последва и реакцията от страна на спортния министър.

 

От ММС уточняват, че по-голямата част от сумата, полагаща се за обяд на учениците, се заплаща от Министерството, а родителите доплащат по 50 стотинки на ден на дете.

 

Реакцията на министър Кралев е моментална, като още в понеделник започва проверка на място, която ще бъде извършена от вътрешния инспекторат по Закона за администрацията към ММС.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»