Красен Кралев посети "Обучение чрез спорт"

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 25/07/2017 14:00
Красен Кралев посети "Обучение чрез спорт"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети летния лагер, организиран от детска градина „Детска академия“ (Toddlers Academy), съвместно с Британско футболно училище под надслов "Обучение чрез спорт".

 

В проекта участват момчета и момичета от 4 до 12 години, които учат английски език, тренирайки футбол. Обучението се води от 4-ма британски специалисти, които са работили за детската школа на Манчестър Сити, подпомогнати от български асистенти.


"Това е един страхотен проект, който съчетава обучението по английски език и тренировките по футбол. По този начин децата се учат докато играят, правят го с удоволствие, защото не го усещат като задължение, а същевременно са и физически активни по време на ваканцията", заяви министър Кралев и поздрави детска градина "Детска академия" (Toddlers Academy) и Британско футболно училище за реализирането на тази инициатива.


Лагерите се провеждат от 17 юли до 11 август. Един тренировъчен лагер е 5 дни и в него участват около 40 деца, разпределени в следните възрастови групи - 4-6, 6-8 и 9-12 години. За целия период през обучението преминават около 160 деца.


Треньорите от Британската футболна школа са квалифицирани от Английската футболна асоциация и УЕФА и притежават опит, необходим за подпомагане на деца в проактивен начин на учене в безопасна и забавна среда.


Концепцията на организаторите е да осигурят активно обучение по английски език, да допълнят знанията на децата и да ги научат на отговорност и работа в екип. Програмата е разработена внимателно, за да бъде подходяща както за момчета, така и за момичета.


Детска градина "Детска академия" (Toddlers Academy) организира специални летни занимални за деца от 2010 г. насам. Британското футболно училище пък реализира подобни проекти още в Англия, Румъния, Русия, САЩ и Абу Даби.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»