Дъжд обърка програмата на детската олимпиада

Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 27/07/2017 10:00
Дъжд обърка програмата на детската олимпиада

Проливни дъждове объркаха програмата на Европейския олимпийски младежки фестивал, който продължава четвърти ден в Гьор (Унгария). Резултатът за България от поредния изминал ден от турнира пък са нови две 5-и места в джудото, където нашите представители Габриела Димитрова (до 48 кг) и Марк Христов (до 66 кг) се препънаха в последните си битки за медал.

 

В спортовете на открито обаче се наложи организаторите да полагат непрекъснати грижи за отводняване и изсушаване на състезателните терени, но въпреки това графиците закъсняваха сериозно. Най-потърпевши бяха тенисисти и лекоатлети.

От лошото време пострада лекоатлетът ни Веселин Живков, който извади лошия късмет да бяга серията си на 200 м под пороен дъжд, след което състезанията бяха прекъсвани за по час - два.

 

Българинът не успя да се класира за финала, след като завърши 5-и в своята серия с време 25,22 сек. С лично постижение от 56,78 сек. пък Елена Георгиева финишира трета в своята серия на 400 м, но и това не й достигна да се класира за финал. В тройния скок Никита Кирова преодоля квалификациите с резултат от 11,72 м, но пък 4 сантиметра не достигнаха на Яна Копчева да попадне между първите 8 на гюле.

 

В тениса Даниела Димитрова игра с огромно закъснение втория си двубой на олимпиадата, в който победи Софи Брич от Беларус със 7:6 и 6:2. Така тя продължава в трети кръг.

 

За щастие на сухо бяха състезанията на джудистите ни, двама от които достигнаха до битки за бронза, но ги загубиха. В кат. 48 кг Габриела Димитрова отстъпи пред представителката на Турция Зелиха Чинчи като редовното време завърши 0:0. Така спора за отличието трябваше да се реши със „златната точка“. Битката продължи 2 минути, като силите бяха изравнени.

 

Габриела беше много мотивирана през целия ден, но в решаващите последни секунди позволи на съперничката си да я победи. В кат. 66 кг Марк Христов записа три поредни успеха над сериозни противници, но на полуфинал загуби от Петру Пеливан (Молдова), след което не успя в битката за бронза срещу руснака Карен Галстиян. При 60-килограмовите пък Григор Григоров отпадна още в първата среща от латвиеца Сандро Размадзе.

 

Веселин Живков бяга в порой в Гьор и не успя да намери място сред финалистите на 200 м.

 

В спортната гимнастика се състояха изпълненията на отборно жени и квалификацията за индивидуален многобой и финали на уредите. Българките в състав Рая Ранчова (37 място), Десислава Маслева (50-а позиция) и Рая Апостолова (63-а) заеха отборно 17-ото място с общ сбор от 91.60 точки. Победителки станаха представителките на Русия със 107.70 т., следвани от отбора на Италия - 106.50 т. и Германия – 104.95 т. и др.

 

Рускинята Ксения Клименко ще се бори за титлата в многобоя в състезание, което ще премине без българско участие, след като нито едно от момичетата ни не успя да намери място между първите осем, които ще се спорят за разпределение на медалите на отделните уреди.

 

При плувците пък Атанас Аврамов остана 26-и на 200 м съчетано, а Тодор Тодоров 35-и.  


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»