Реновират Зимния дворец за над 4 млн. лв.

Фигурно пързаляне, Шорттрек
Добави в Svejo
    Viasport 27/07/2017 14:50
Реновират Зимния дворец за над 4 млн. лв.

През месец септември ще стартира ремонт на Зимния дворец на спорта в София, който не е бил предмет на сериозна реконструкция от изграждането си през средата на 80-те години на миналия век.

 

Ремонтът ще включва въвеждане на енергоефективни мерки чрез договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) и строително-монтажни дейности по основната и тренировъчна зала. Прогнозната стойност е 4 млн. лв без ДДС. До дни „Академика 2011“ ЕАД, под чиято шапка е Зимният дворец, ще обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

 

Както заяви министър Красен Кралев на блиц контрола в Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта през месец юни, графикът на ремонтните дейности е съгласуван с федерацията по кънки. Пързалката се използва целогодишно от десетките клубове по фигурно пързаляне, шорттрек и хокей на лед, като там занимания водят стотици деца.

 

Освен това кънките ежегодно намират място в програмите на ММС за безплатно начално обучение по вид спорт, които целят да запалят малчуганите по тези дисциплини. Още през 2016 г., в предишния му мандат, министърът беше категоричен, че ще бъдат намерени варианти за ремонт на най-голямото съоръжение за практикуване на зимни спортове в София.

 

В момента климатичната и отоплителна инсталация в Зимния дворец на спорта функционират неефективно и с огромни загуби на енергия. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, а разходите за нормално функциониране на спортния комплекс са огромни.

 

За това в изпълнението на енергоефективни мерки се предвижда топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението с енергоефективно. Системата за климатизация също ще бъде модернизирана, като се изгради нова с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата.

 

В рамките на ремонта ще бъдат обновени и съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала на Зимния дворец. След приключване на ремонта, освен по-добър и естетичен вид на цялото съоръжения, се очаква драстично да бъдат намалени разходите на електроенергия и топлоенергия.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»