Валенсия помага на нова българска школа

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/08/2017 09:58
Валенсия помага на нова българска школа

Валенсия, един от водещите клубове в Испания, пристига в България, за да даде тласък в развитието нова школа и да предаде футболните си тайни на децата от региона. Клубът и Global Premier Soccer вярват в развитието на своя проект в България и югоизточна Европа. Двете страни ще търсят партньорски школи във всеки град в страната.

 

Първата партньорска академия на Валенсия в България e тази на новосформирания столичен клуб Бароко спорт. Отборите на Бароко спорт с деца и юноши, родени между 1999 г. и 2010 г., ще ползват тренировъчната методика на Валенсия и ще носят клубната емблема на своите екипи.

 

Тренировъчният процес и развитието на Бароко ще е под постоянен мониторинг на Global Premier Soccer и Валенсия. Треньорите от школата ще участват в семинари и обучителни програми под ръководството на специалисти от испанския клуб. Проектът с участието на Валенсия и Global Premier Soccer има за цел да разшири мрежата на испанския клуб в югоизточна Европа.   

 

Само преди броени дни Валенсия и GPS обявиха началото на сътрудничеството си с партньорски академии в Гърция и Кипър.  


Футболен клуб Валенсия е създаден през 1919 г. и играе своите домакинства на стадион „Местая“ с капацитет 55 000 зрители от 1923 г. насам. Атмосферата на домакинските срещи на Валенсия е една от най-вълнуващите в цяла Европа. Благодарение на отличната си база през годините клубът става известен със създаването на футболисти от световна класа.

 

Валенсия е шесткратен шампион на Испания и съдем пъти носител на Купата на краля. На международната сцена „прилепите“ са носители на купата на УЕФА и КНК, както и два пъти финалисти в турнира на Шампионска лига.   

 

Global Premier Soccer e една от най-големите и успешни футболни компании в Съединените щати. Към този момент GPS е активна в общо 22 щата и в Канада. Моделът на GPS е свързан с изграждането на футболисти благодарение на използването на единна методика.


Успехът на компанията се крие във възможността младите играчи да се развиват едновременно технически, тактически, физически и психологически. GPS предлага на своите футболисти възможно най-добре подготвените треньори и професионална среда за развитие. Също така компанията често пъти помага и за обучението на талантливи деца в колежи и университети в САЩ.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а

Иван Цветанов: Школата на Ботев ще работи по нова методика от 2018-а 18.10.2017 | 11:26

Изминаха малко повече от три месеца откакто Иван Цветанов стана директор на детско-юношеската школа на Ботев (Пловдив).

още по темата»

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада

Валентин Андреев: Целя се в медал от младежката олимпиада 12.10.2017 | 09:00

Валентин Андреев е роден в Балчик и там живее. В морския град 15-годишният лекоатлет се занимава с любимата си дисциплина - хвърляне на чук.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»