Валенсия помага на нова българска школа

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/08/2017 09:58
Валенсия помага на нова българска школа

Валенсия, един от водещите клубове в Испания, пристига в България, за да даде тласък в развитието нова школа и да предаде футболните си тайни на децата от региона. Клубът и Global Premier Soccer вярват в развитието на своя проект в България и югоизточна Европа. Двете страни ще търсят партньорски школи във всеки град в страната.

 

Първата партньорска академия на Валенсия в България e тази на новосформирания столичен клуб Бароко спорт. Отборите на Бароко спорт с деца и юноши, родени между 1999 г. и 2010 г., ще ползват тренировъчната методика на Валенсия и ще носят клубната емблема на своите екипи.

 

Тренировъчният процес и развитието на Бароко ще е под постоянен мониторинг на Global Premier Soccer и Валенсия. Треньорите от школата ще участват в семинари и обучителни програми под ръководството на специалисти от испанския клуб. Проектът с участието на Валенсия и Global Premier Soccer има за цел да разшири мрежата на испанския клуб в югоизточна Европа.   

 

Само преди броени дни Валенсия и GPS обявиха началото на сътрудничеството си с партньорски академии в Гърция и Кипър.  


Футболен клуб Валенсия е създаден през 1919 г. и играе своите домакинства на стадион „Местая“ с капацитет 55 000 зрители от 1923 г. насам. Атмосферата на домакинските срещи на Валенсия е една от най-вълнуващите в цяла Европа. Благодарение на отличната си база през годините клубът става известен със създаването на футболисти от световна класа.

 

Валенсия е шесткратен шампион на Испания и съдем пъти носител на Купата на краля. На международната сцена „прилепите“ са носители на купата на УЕФА и КНК, както и два пъти финалисти в турнира на Шампионска лига.   

 

Global Premier Soccer e една от най-големите и успешни футболни компании в Съединените щати. Към този момент GPS е активна в общо 22 щата и в Канада. Моделът на GPS е свързан с изграждането на футболисти благодарение на използването на единна методика.


Успехът на компанията се крие във възможността младите играчи да се развиват едновременно технически, тактически, физически и психологически. GPS предлага на своите футболисти възможно най-добре подготвените треньори и професионална среда за развитие. Също така компанията често пъти помага и за обучението на талантливи деца в колежи и университети в САЩ.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Треньорът на Ботев (Враца) U19 Любен Любенов: При нас успяват мотивирани момчета

Треньорът на Ботев (Враца) U19 Любен Любенов: При нас успяват мотивирани момчета 11.08.2017 | 14:28

Любен Любенов започва втория си сезон начело на U19 на Ботев (Враца). Младият специалист от Видин има опит във "В" група с мъжките отбори на Бдин и Ботев (Козлодуй). 

още по темата»

Радостин Александров: Впечатленията от играчите на Берое в Лестър са отлични

Радостин Александров: Впечатленията от играчите на Берое в Лестър са отлични 10.08.2017 | 13:55

Треньорът на Берое (2004) Радостин Александров бе на поредната си специализация в Англия, заедно с трима от футболистите на старозагорската школа.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»