Почетен плакет и премия за Мария Йовкова

Тенис на маса
Добави в Svejo
    Viasport 02/08/2017 18:50
Почетен плакет и премия за Мария Йовкова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова и на треньора на националния ни отбор Асен Асенов.


Мария получи и премия от 1000 лв., осигурена от фондация „Български спорт“, която й бе връчена от члена управителния съвет Пламен Кръстев.


Асеновградчанката триумфира на двойки с унгарската си партньорка Фани Харастович на европейското първенство за кадети и кадетки, юноши и девойки в Гимараеш (Португалия). На финала двете надиграха натурализираните китайки, представяли Азербайджан - Нин и Чен с 3:2 гейма.


На срещата в кабинета на министъра присъстваха още шефът на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, председателят на клуба на Мария „Стоянстрой“ - Стоян Сариев, и генералният секретар на федерацията Цветомир Цонев.


Стоян Сариев е собственик и на Частна английска гимназия „Стоянстрой“ в Пловдив, в която се обучава Йовкова. Училището залага много сериозно на физическата подготовка на своите възпитаници и разполага с отлична спортна база, като министър Кралев пое ангажимент да осигури средства за поставянето на специална подова настилка за тенис на маса в една от залите. 


Стефан Китов благодари на министъра за доброто партньорство с федерацията и за грижите, които ММС полага за треньорите и състезателите. 


По време на срещата стана ясно още, че предстои ремонт и на залата по тенис на маса на спортен комплекс „Диана“, който ще бъде извършен от Национална спортна база ЕАД.


Мария Йовкова е първата българка след Даниела Гергелчева, която стъпва на европейския връх в тениса на маса. Гергелчева спечели титлата на Стария континент през далечната 1990 г. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»