Киево привлече вратар на Локомотив (Пловдив)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 16/08/2017 16:30
Киево привлече вратар на Локомотив (Пловдив)

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски от днес се присъедини към новия си отбор Киево (Верона).

 

Роденият през 2000 г. пловдивчанин ще тренира с първия отбор на Киево през следващия сезон и ще играе в отбора до 20 години, наричан Примавера. Първият официален мач на Стефан Дафовски ще бъде срещу отбора до 20 г. на Лацио като гост на 9 септември.

 

Футболистът преминава като аматьор от Локомотив в Киево, като сега италианците ще платят малка сума за играча. През 2018-а, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума.

 

Отношенията между Киево и Локомотив по този въпрос са оформени в договор, който включва и всички възможности след навършване на пълнолетието на Дафовски. Сега той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево (Верона).

До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.

 

"Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в Киево, защото това е много добра възможност. Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце", заяви мениджърът Антъни Раво пред БТА.

"Също така искам да благодаря на ръководството на Локомотив, което осъзнава възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив", каза още мениджърът.

Стефан Дафовски е втория талант от школата на Локомотив, който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефийлд Уензди се присъедини нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.


Източник: БТА


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»