“За една успешна кариера”: Коце Ангелов с мотивираща реч във Витоша Бистрица (ВИДЕО)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 17/08/2017 11:13
“За една успешна кариера”: Коце Ангелов с мотивираща реч във Витоша Бистрица (ВИДЕО)

Ръководството на Витоша (Бистрица) продължава с инициативите, с които цели да помогне на футболистите в своята школа да реализират потенциала си и сбъднат мечтите си - да играят футбол на най-високо ниво. 

 

Старши треньорът на първия отбор Костадин Ангелов, асистентът му - бившият национал Росен Кирилов, и футболният агент Виктор Венков се срещнаха с децата, родени през 1999-а, 2000-ата, 2001-ва и 2002 г. и техните ръководители - Никола Пешев, Никола Николов и Росен Стоянов.

 

Наставникът на Витоша, начело с когото тимът спечели историческа промоция в родния елит, даде ценни съвети на младите момчета, някои от които събраха смелост да споделят своите проблеми и страхове не само на терена, но и извън него. 

 

Ангелов мотивира допълнително момчетата с признанието си, че иска час по-скоро да използва колкото се може повече от тях в първия състав. Краткият клип с признанието му, че няма намерение да повтаря порочната у нас практика да гони футболистите, спечелили мястото в елита, сътвори истински фурор в социалната мрежа Фейсбук, след като бе изгледан близо 100 хиляди пъти.„Най-важното нещо за мен в момента е, ако можем да направим така, че вие, които ви виждам тук, да се качите да играете в „А“ група и един ден аз и ние всички да ви видим как обличате фланелката на националния отбор. Един да има такъв, аз ще се чувствам супергорд. Но за да стигнете дотам, трябва да минете през мъжкия футбол. Най-подходящото за вас в момента е през Витоша, защото сте футболисти на този клуб.


Росен ми е свидетел и ще ви потвърди - търсим хора, с които да подсилим отбора и много често трябва да направим компромиси само и само за да вземем някого. А в много от вас има огромен потенциал, който чака да бъде реализиран. Най-голямото ми желание е да ви видя вас в „А“ група с фланелката на Витоша“, призна Ангелов.„Ние вярваме във вас, вярваме и във футболистите, които в момента са в първия отбор. Повечето клубове, когато отидат в елита, гонят повечето си играчи, за да вземат други. А тия, шматките, дето без пари влязоха в „А“ група какво?! Всяка година се наблюдава един и същ феномен - едни футболисти изпадат с един отбор, отиват в друг, изпадат и с него, след това отиват в трети, който се върнал в „А“ група и така докога?


Плащат се едни големи заплати и когато тимът изпадне, край… Ако нещо подобно се случи във Витоша, разберете, вие ще страдате. Точно затова сега малко ще вдигнем заплатите и ако изпаднем, след това отново малко ще ги намалим. Но това няма да се отрази на отбора. А не да обявим огромен, милионен бюджет и след това всичко да се срине, защото я няма голямата пара…“, категоричен в решението си е треньорът.„Филмът е да разберете кое е щастие. Но отсега мога да ви кажа - парите и скъпите коли не са щастие. Но ако знаете, ако сте уверени и вярвате, че ще станете добри футболисти, ще направите и невъзможното, ще вложите кански усилия и тогава със сигурност ще успеете. И ще сте щастливи и всичко друго ще дойде след това…“, завърши речта си Костадин Ангелов.-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»