Антъни: Плувах на инат и за България

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 29/08/2017 12:37
Антъни: Плувах на инат и за България

Антъни Иванов спечелил на инат и заради България бронзовия си медал на 200 м бътерфлай от световното първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис.

 

Това призна пред BGswim.com 18-годишният талант, който е спечелил отличия от всички престижни състезания за възрастта си. 

Спортист №1 в анкетата на Viasport.bg за 2016 г. е европейски вицешампион, първенец от „Мултинейшън“, избран е за най-добър на Балканския полуостров от игрите в София през пролетта, осми е в света при мъжете в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

 

„Плуването ми на финала беше максималното, за което бях готов в момента. Втората стотачка я плувах само на инат и за България. Иначе може би нямаше да успея. Беше много тежко, но се радвам, че успях“, коментира Иванов за BGswim.com.

Сега състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) ще има възможност за три седмица пълна почивка. По време на ваканцията си той ще се включи в Европейската седмица на спорта (23-30 септември), тъй като е едно от лицата на инициативата.  

 

„Целта ни бе медал. Изпълнихме я. Времето на Антъни обаче бе по-слабо от световното първенство в Будапеща, но просто не можахме да задържим формата. Все пак сезонът се удължи много и това оказа влияние“, заяви Николай Вакареев.

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) коментира представянето и на останалите български плувци в Индианаполис. 

Реално през последните 6 години той присъства на всеки голям плувен форум. Бил е и на последните две олимпиади - Лондон 2012 и Рио 2016. На световния шампионат за мъже и жени в Будапеща през юли беше единственият ни треньор с двама състезатели - Венцислав Айдарски в откритите води на Балатон, и Антъни Иванов в басейна.

 

„В Индианаполис всички състезатели дадоха максимума от себе си, за да плуват добре. На някой дисциплини плуваха с най добри постижения. На други не се получи. Като цяло представянето е добро“, заключи Вакареев.

"Не сме имали толкова плувци с влизане в двадесетицата  на световно първенство (за юноши и девойки, в "Мадрид ’86" само финалите са над пет - бел. ред.)“, завърши Вакареев.

 

На снимката най-горе: селфи със световния шампион от Унгария Крищоф Малак.


Как Антъни взе медала, ЧЕТЕТЕ ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»