Откриха учебната година в спортните училища

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 01/09/2017 13:52
Откриха учебната година в спортните училища

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева присъства на тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Ген. Владимир Стойчев“. Тя отправи приветствие към възпитаниците и преподавателите на най-старото държавно спортно училище в София и награди отличниците от изминалата учебна година.

 

„Поздравявам всички деца, които прекрачват за първи път прага на СУ „Ген. Владимир Стойчев“ за техния избор. Тук вие ще видите портретите и ще научите от преподавателите невероятни истории за големите шампиони на България, които са се готвили в това училище. От вас зависи дали ще продължите по техния път и дали ще постигнете техните високи резултати. Тук можете да съчетавате тренировъчния режим и учебния процес при възможно най-добрите условия и с най-добрите преподаватели. 

 

Съветвам ви да черпите с пълни шепи и да вземете от тях всичко, на което ще ви научат. Но и да положите усилия, за да достигните целите си. Пожелавам на всички една успешна година, изпълнена с положителни емоции“, заяви Ваня Колева.

 

Заместник-министърът увери учениците и преподавателите, че ММС ще продължи да полага грижи за подобряване на материалната база на СУ „Ген. Владимир Стойчев“. Предстои цялостен ремонт по проект на ММС по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., който  ще бъде съобразен с програмата на училището. Стойността на проекта е 910 200 лева. 

 

Ваня Колева изказа благодарности и към педагогическия екип на СУ „Ген. Владимир Стойчев“, който полага усилия да възпитава здрави и можещи млади хора, които са бъдещето на нашето общество.

 

Гордостта на спортното училище са спечелените 17 олимпийски медала и около 500 медала от световни първенства, световни купи и европейски първенства за мъже, юноши и девойки. Възпитаници на школото са големи шампиони като Таня Богомилова, Румяна Нейкова и Мария Гроздева.

 

През новата учебна година там ще се обучават 600 ученици по 17 вида спорт. Около 150 от тях са от провинцията и използват общежитието.

 

Директорът Васил Вутев заяви, че учебният процес започва с направени подобрения по учебната сграда и общежитието. Той изрази гордостта си от спечелените през изминалата учебна година 318 медала от държавни първенства и десетки медали от международни състезания. Над 100 ученици са в националните отбори по 16 вида спорт и 100 ученици участват в училищното олимпийско звено. 

 

По случай новата учебна година момичетата от клуба по художествена гимнастика ЦСКА изпълниха красиво съчетание. За здраве и успех на учениците бе отслужен водосвет.

 

На 1 септември започна учебната година в 25 спортни училища. Главният секретар на Министерството на младежта и спорта присъства на старта на първия учебен ден в най-старото спортно училище у нас СУ „Георги Бенковски“ в Плевен, основано през 1968 г.

 

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи поздравителни адреси към всички ученици и преподаватели в спортните училища в страната.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът

Ивко Ганчев: В Берое на преден план е играта, не резултатът 19.09.2017 | 17:27

Ивко Ганчев е роден на 21 юли 1965 г. в Стара Загора. Бивш вратар на старозагорци и шампион на България с тима от 1986 г. Записал е 183 мача с фланелката на Берое.

още по темата»

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс

Памела Георгиева: Мога да съм българската Симон Байлс 15.09.2017 | 08:35

Памела Георгиева е на 16-години, но вече остави следа в женската ни спортна гимнастика. Девойката спечели бронзов медал на греда на последната Световна купа във Варна.

още по темата»

Запознай се с девойките

Запознай се с девойките 31.07.2017 | 13:31

Баскетболистката Калина Иванова бе част от националния отбор до 18 години, който в сряда заминава за участие в европейското първенство за тази възраст в Дъблин.

още по темата»