Антъни работи за старта с асове в атлетиката

Лека атлетика, Плуване
Добави в Svejo
    Viasport 02/09/2017 15:55
Антъни работи за старта с асове в атлетиката

Антъни Иванов ще работи върху слабостите и детайлите в плувната си подготовка с тренировъчна методика от леката атлетика.

 

При това под прякото ръководство на специалист - Георги Гетов, треньора на финалиста в сектора за скок на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро и последното световно първенство в Лондон през август Тихомир Иванов.  

Обяснението за този любопитен подход даде пред BGswim.com наставникът на Антъни - Николай Вакареев, който е в отлични отношения и постоянен досег с колегата си Гетов.

 

„На световното първенство в Будапеща, плувайки с най-големите майстори на 200 м бътерфлай, изпъкнаха някои слабости Антъни - в старта, подводната част, обръщанията... Времето до шампионата за юноши в Индианаполис бе изключително кратко, за да ги изгладим, само 15 дни. Като треньорски указания и желание, те бяха изпълнени. Чисто физически нямаше как да се случи. Това ще стане през подготвителния сезон“, заяви Вакареев.

 

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) е изготвил програма само от едно занимание на вода, вместо две. Това на сухо обаче ще бъде по-продължително. В него Антъни освен за подобряване на общото си физическо състояние, ще има специални упражнения за старта.Те ще се провеждат в родния град на третия в света при юношите и осми при мъжете - Велико Търново и под ръководството Георги Гетов, също и на обещаващия талант Матилда Ангелова, заела второ място в конкурса „Мис BGathletic.com 2016“.

 

Атлетическото трио води подготовка принципно  в Плевен, но в старопрестолния град намират идеални условия за подготовка. Има зала, стадион със скочище.

„Реално стартът в плуването няма плувен елемент. Той си е чисто лекоатлетически. Дори постановката на краката върху блокчето и позицията на тялото са същите. Така че е нормално да потърсим възможности за подобряването на този елемент при най-добрите в леката атлетика. Приятели сме с Георги Гетов, той често отскача с Тихомир във Велико Търново. Пък и Антъни ще тренира до края на годината в родния си град, тъй като ще трябва да наблегне върху училището“, допълни Вакареев.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»