Антъни работи за старта с асове в атлетиката

Лека атлетика, Плуване
Добави в Svejo
    Viasport 02/09/2017 15:55
Антъни работи за старта с асове в атлетиката

Антъни Иванов ще работи върху слабостите и детайлите в плувната си подготовка с тренировъчна методика от леката атлетика.

 

При това под прякото ръководство на специалист - Георги Гетов, треньора на финалиста в сектора за скок на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро и последното световно първенство в Лондон през август Тихомир Иванов.  

Обяснението за този любопитен подход даде пред BGswim.com наставникът на Антъни - Николай Вакареев, който е в отлични отношения и постоянен досег с колегата си Гетов.

 

„На световното първенство в Будапеща, плувайки с най-големите майстори на 200 м бътерфлай, изпъкнаха някои слабости Антъни - в старта, подводната част, обръщанията... Времето до шампионата за юноши в Индианаполис бе изключително кратко, за да ги изгладим, само 15 дни. Като треньорски указания и желание, те бяха изпълнени. Чисто физически нямаше как да се случи. Това ще стане през подготвителния сезон“, заяви Вакареев.

 

Старши треньорът на Вихрен (Сандански) е изготвил програма само от едно занимание на вода, вместо две. Това на сухо обаче ще бъде по-продължително. В него Антъни освен за подобряване на общото си физическо състояние, ще има специални упражнения за старта.Те ще се провеждат в родния град на третия в света при юношите и осми при мъжете - Велико Търново и под ръководството Георги Гетов, също и на обещаващия талант Матилда Ангелова, заела второ място в конкурса „Мис BGathletic.com 2016“.

 

Атлетическото трио води подготовка принципно  в Плевен, но в старопрестолния град намират идеални условия за подготовка. Има зала, стадион със скочище.

„Реално стартът в плуването няма плувен елемент. Той си е чисто лекоатлетически. Дори постановката на краката върху блокчето и позицията на тялото са същите. Така че е нормално да потърсим възможности за подобряването на този елемент при най-добрите в леката атлетика. Приятели сме с Георги Гетов, той често отскача с Тихомир във Велико Търново. Пък и Антъни ще тренира до края на годината в родния си град, тъй като ще трябва да наблегне върху училището“, допълни Вакареев.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»