Възраждат баскетболен клуб Септември

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 06/09/2017 11:31
Възраждат баскетболен клуб Септември

Мартин Механджиев и Димитър Христов влизат в управлението на баскетболен клуб Септември (София).

 

Механджиев е новият изпълнителен директор на БК Септември, а Христов става главен треньор в школата, като тримата заедно с Николай Спасов ще ръководят клуба оттук нататък.

 

Мартин Механджиев е основател, председател и мениджър на Националната аматьорска лига по баскетбол, а дълги години се състезава в БК Септември. От 2009 г. на изцяло доброволни начала помага за дейността на клуба, изпълнявайки функциите на технически секретар и администратор. Новата длъжност, която той ще заема в клуба, е изпълнителен директор.

 

Димитър Христов е част от екипа на Националната аматьорска лига по баскетбол от 2012 г. Христов ще бъде неизменна част от екипа на НАЛБ за шести пореден сезон. Винаги е демонстрирал влечението си както към маркетинга, така и към работата с деца. Той е съосновател на Basketball Academy. Дълги години тренира в школата на Делфин (Бургас), където натрупва и треньорски опит. В БК Септември ще бъде главен треньор.

 

Председател на клуба е Николай Спасов, който приема мисията да работи в името на баскетболен клуб Септември още от 1991 г. 

 

Ето как той коментира промените в управлението на БК Септември:

 

"БК Септември е един от най-старите клубове в София, но в последните години се намира в криза. Основна вина за това нося аз, а причините са както обективни, така и субективни. 

 

Признавам и че е моя груба грешка, че през годините се доверявах на хора, на които очевидно им липсваше капацитет. Липсваше им и отношение към клубната принадлежност и това задълбочи проблемите в клуба. Бяха нужни промени, за да осигурим спасяването му. 

 

Вярвам, че въвличането на Мартин Механджиев като изпълнителен директор и Димитър Христов като главен треньор в школата ще бъде изцяло положително. И двамата са доказали качествата си до момента, като смятам, че ще разгърнат потенциала си и в нашия клуб.

 

Механджиев е дългогодишен състезател на клуба, а още докато играеше започна и да помага по различни организационни въпроси. През последните години натрупа и изключителен управленски опит, успя от нищото да развие един огромен баскетболен проект, какъвто е НАЛБ и неслучайно отправих покана към него с мисията да възродим клуба.

 

Мартин Механджиев ме запозна с Димитър Христов, като отзивите, които чувам за него са изцяло положителни. Наблюдавах го на първите тренировки за сезона и определено виждам огромен ентусиазъм и силно желание за работа.

 

Признавам, че виждам сериозен потенциал в този екип и се надявам, че заедно ще успеем да върнем децата в залата, както и че не просто ще възродим клуба, а тепърва ще допринесем за най-големите му успехи. Заедно за новото начало!"


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»