В Долна баня минаха финалите на "Детска лека атлетика"

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 08/09/2017 17:25
В Долна баня минаха финалите на "Детска лека атлетика"

На новия спортен комплекс в Долна баня се проведоха заключителните състезания по Проекта "Детска лека атлетика" на Министерството на младежта и спорта.


В надпреварата взеха участие общо 60 деца на възраст от 6 до 12 години от София, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Шабла, Балчик, Петрич, Сандански, Елин Пелин, Костенец и домакините от Долна баня.

 
"Този проект в нашата страна стартира през 2013 г., първоначално финансиран от Международната федерация по лека атлетика, а от тази година от нашето министерство на младежта и спорта", сподели главният координатор на Българската федерация по лека атлетика Антон Бонов.
 
В продължение на два часа малките състезатели, разделени в шест отбора в различни цветове - сини, червени, жълти, розови, оранжеви и зелени, участваха в общо шест игри и състезания - Формула 1, насрещна щафета, подскоци в квадрат, скок от място, медицинска топка, хвърляне в цел и на финала 8 минутно отборно бягане.
 
 
В крайното класиране с най-много точки от състезанията се поздравиха децата от отбора на "сините" с актив от 34, втори останаха състезателите от отбора на "червените" със сбор от 29 т. Три отбора пък събраха еднакъв брой по 22 точки, а това бяха отборите на "жълтите", "оранжевите" и "розовите" и с най-малко - 18, пък бе отборът на "зелените".
 
Сред официалните гости на церемонията по закриването и награждаването бяха Гошо Гинчев - съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и бивш футболен национал, Панайот Танев - държавен експерт в спортното министерство и спортен директор на програмата "Спорт за всички", председателката на общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова и други.
 
 
От името на домакините с почетен плакет на Община Долна баня бяха отличени Гошо Гинчев, Панайот Танев и Антон Бонов, както и организаторите на състезанието Магдалена Христова и Андрей Ангелов.
 
Приветствие към състезателите, треньорите и ръководителите, както и към любезните домакини от община Долна баня от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев поднесе Гошо Гинчев.
 
 
Всяко дете-участник в състезанията, както и техните ръководители и треньори, бяха наградени с грамота и подарък от Община Долна баня, които бяха връчени от Гошо Гинчев и Лиляна Драганова.
 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»