“Син" шеф към родители от Левски-Раковски: В момента не сте Левски

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 25/09/2017 16:26
 “Син" шеф към родители от Левски-Раковски: В момента не сте Левски

Левски-Раковски в момента не е част от Левски, обяви изпълнителният директор на “синия” клуб Красимир Иванов на среща с родители в неделя вечерта.

 

Сбирката бе по инициатива на ПФК Левски АД и премина на стадион “Раковски” - до сгурията, на която тренират децата на Левски-Раковски.

 

Присъстваха Иванов, спортният шеф и директор на ДЮШ на “Герена” Даниел Боримиров и Пламен Николов, назначен на мястото на Станислав Ангелов на “Раковски”.

 

По думите на финансиста, целта на срещата е била родителите да бъдат информирани, че Левски опитва да си върне контрола върху база “Раковски”, “завладяна” от Ангелов. 

 

Докато това се случи заплетената ситуация остава патова, каквато е наистина в момента. Може да се стигне дотам треньорите да бъдат уволнени, след като от “Герена” безуспешно опитаха да прекъснат тренировъчния процес на отборите заради битката с бившия капитан и директор на клуба.

 

Десетки родители бяха дошли, за да чуят какво смята да предприеме клубът и има ли визия за сателита си в столичния кв. “Иван Вазов”. Останаха разочаровани - визия за момента няма, тъй като Левски-Раковски напрактика е отделен от Левски от Станислав Ангелов.

 

Визия и досега не е имало - по вина на предишните ръководства както на клуба, така и на школата.

 

Шефовете от “Герена” многократно бяха призовавани да се обърнат и видят терена със сгурия, където дишат прах и увреждат ставите си младите футболисти. Обяснено бе, че Пелето трябвало да предложи пред управителния съвет на Левски както цялостна концепция, така и отделни постъпки за подобрения. 

 

Той не го направил, нещо повече - отделил Левски-Раковски. А получавал заплата от “Герена”.

 

Иванов разкри, че само за една година възнаграждението на Ангелов е 200 000 лева. Издръжката на база “Раковски” пък възлизала на 400 000 лв. за 12 месеца.

 

В един момент се появи и Станислав Ангелов, като застана до Николов, Боримиров и Иванов.

 

Низвергнатият директор бе аплодиран от родителите. Той обвини Боримиров, че опитва да саботира мачовете на наборите на Левски-Раковски в първенствата. Бившият национал му отвърна, че ставащото на ст. “Раковски” не е нормално.

 

Пелето на всеослушание обеща да оправи и терена със сгурия. И си тръгна, след като стоя само десетина минути на срещата.

 

Разговорът - доста разпален и емоционален на моменти, продължи до късно. Но според родителите ползата е никаква - те не са чули нищо ново от хората от ст. “Георги Аспарухов”.

 

Ситуацията е доста абсурдна и от нея страдат най-вече децата и юношите на Левски-Раковски. Те не знаят какво ги чака в близко бъдеще.

 

Води се истинска война между “Герена” и Станислав Ангелов. От една страна рекордьорът по мачове за Левски в евротурнирите има предимство. Той разполага с дългогодишен договор за наем (или концесия) с МВР за ст. “Раковски” от името на сдружение “Левски-Раковски”.

 

Подменил е управата на сдружението, като е извадил клубните легенди и е поставил свои хора. Футболистите са картотекирани в БФС от името на Левски-Раковски.

 

Но е изправен пред това сам да плаща заплати на треньорите, когато бъдат уволнени, тъй като са на щат в ПФК Левски. Ако бъдат уволнени, но клубът наистина има намерение да направи това. 

 

Левски го обвини, че не е отчел такси, които поначало отиват в касата на “Герена”.

 

Войната тепърва ще се разгаря, а тлее отдавна. Вероятно ще се намесят юристи, силни хора в държавата и т.н.

 

Viasport.bg научи, че Ангелов през лятото е събрал родителите на отборите набор по набор и ги е информирал за подписания договор с МВР.

 

Очаквайте коментар на Viasport.bg по темата.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»