Феновете на Нефтохимик с отворено писмо до кмета на Бургас

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 01/10/2017 09:45
Феновете на Нефтохимик с отворено писмо до кмета на Бургас

Фенклубът на Нефтохимик разпространи писмо до медиите, адресирано до кмета на Бургас Димитър Николов.

 

Има и въпроси, касаещи детско-юношеския футбол, намесен е друг бургаски клуб - Звездичка.

 

Николов реално е шеф на Нафтата от позицията на градоначалник на общината на морския град, която е мажоритарен собственик на "шейховете".

 

Вижте писмото, публикуваме го без съкращения и без редакторска намеса.

 

"До всички медии, до г-н Димитър Николов - кмет на Община Бургаc


Отворено писмо от клуба на привържениците на ПФК Нефтохимик 1962 (гр. Бургас),


Подбудени от натрупалите се проблеми около нашия футболен клуб, липсата на техни решения и видимото нежелание от страна на мажоритарния му собственик – Община Бургас, решихме да зададем няколко въпроса по наболелите проблеми с Нефтохимик и футболната база в град Бургас. Отнасяме ги към всички медии и цялата общественост чрез това писмо, тъй като не съумяхме да го направим в едно предаване по бургаска медия, в което господин Димитър Николов гостува  веднъж на два месеца с цел участие в пряка линия със зрители и отговори на различни техни въпроси по казуси от всякакво естество. В пряката линия на предаването бяха зададени множество въпроси, свързани с ПФК Нефтохимик 1962, но, по една или друга причина, водещият на формата не зададе нито един от тях на своя гост. 
Ето част от въпросите, които искахме да зададем на г-н Николов, част от които са свързани с негови обещания:

 

1. Как вижда г-н Николов общинския клуб Нефтохимик след 5 години примерно? Като визия, развитие, резултати и има ли собственикът, а именно - Общината, стратегия за дългосрочно развитие?

 

2. Как в Бургас се намират средства и терени за четири басейна (единият с олимпийски размери), четири спортни зали (едната ще бъде втора по големина в България), тенис кортове, а дори и за ледени пързалки, но за стадион за футбол все не стигат парите и местата? Та дори и за обещания такъв в ж. к. „Славейков".  Има ли реално решение, освен покрай изборите.?

 

3. Само за събарянето и разчистването на стадион „Христо Ботев" в Пловдив са изразходвани 11 милиона евро. За довършването му, който е идентичен като капацитет със стадион „Лазур" в Бургас, са необходими още 29 милиона лева. Стадион „Лудогорец Арена" струва 30 милиона лева. Той е от висока 4-та категория, но с по-малък капацитет. При окончателното му завършване ще побира малко над 13 000 души. Пита се, защо Община Бургас умишлено бездейства и не реши проблема с голям общински стадион, след като в града има готов такъв и тя може да го придобие за 4 пъти по-ниска цена от реалната?

 

4. Г-н Николов дали е съгласен да се организира съвместна среща с г-н Павел Бошнаков (спонсориращ Нефтохимик) и феновете на тима, и готов ли е да се инициира такава среща?

 

5. Колко пари получава Нефтохимик пряко от Община Бургас, като 78% общински футболен клуб за един сезон и достатъчно лисе отделят средства според вас?

 

6. Тези дни се появи информация по медиите, че парите за спорт в Община Бургас през 2018-та година ще намалеят с около100 000 лева . И как може да се стимулира един спортист без финанси?

 

7. Защо не направиха ледена пързалка върху терените на  ДФШ „Звездичка" и имат ли лоби от тази детска школа в общинския съвет?

 

8. ДФШ „Звездичка" има деца от всички детски градини, вярно ли е че се плаща на месец по 20 лв., за да се играе в школата им? И футболът само до 14-годишна възраст ли ще го развиваме? Защото след това няма терени, където да тренират по-големите възрастови групи?

 

9. Г-н Николов знае ли какво става с бургаските деца, трениращи футбол, когато навършат 15 години и че трябва да тренират вече на големи терени, каквито в и около града почти липсват? И затова тези деца и юноши предпочитат Разград, Пловдив, Варна или София, които явно са по-удачни за тяхното футболно развитие и бъдеще в обществото, вместо да се реализират в своя роден град.

 

10. Не е ли тъжно, че в Бургас скоро едва ли ще има истински професионален футбол, както и свой голям стадион? Защо в Бургас е необходимо да играят Ботев (Пловдив), Лудогорец или Черно море (Варна), за да има интересни мачове от европейските клубни турнири и не е ли тъжно, че град с претенции за толкова големи възможности, не може да поддържа или съдейства за това Бургас да има силен футболен отбор."


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»