Четири наши клуба вземат по $100 000 от Китай

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/10/2017 16:09
Четири наши клуба вземат по $100 000 от Китай

По 100 хиляди долара ще получат четири български клуба заради участието на юношите си старша възраст в новия футболен мегапроект "Китай срещу света". Поканените отбори са Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и Берое, информира БТА.

 

Официално договорът ще бъде подписан в началото на ноември, а "орлите" ще пътуват първи в началото на декември.

 

Проектът включва участието на 123 отбора във възраст до 19 години от Европа, Южна и Северна Америка, Азия, Африка и Австралия. Към тях ще се присъединят и местни състави, а всеки участник ще остане там по една седмица.

 

Отборите няма да пътуват заедно, а турнирът ще бъде разтеглен във времето, като ще започне през декември 2017 г. и ще продължи до пролетта на 2018-а. От всяка група напред ще продължава само един тим.

 

Турнирът ще има и финална част - през юни, и в него ще играят отборите, които ще се борят за титлата. Домакин на надпреварата е град Гуанджоу, а за организацията ще помага и местният колос Гуанджоу Евъргранд.

 

Общият награден фонд на турнира е 1,3 милиарда долара - космическа сума за развитието на която и да е детско-юношеска национална футболна програма.

 

Идеята е и подрастващите в Китай да се докоснат до добрите практики в подготовката.

 

Проектът "Китай срещу света" е 3-годишен и сега е неговото пилотно издание. В Елитната юношеска група до 19 години през миналия сезон шампионската титла взе ЦСКА-София, Лудогорец завърши на 3-то място, Левски на 5-о, а Берое на 8-о.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен

Антъни Иванов: Отборът ми в САЩ е силен и амбициозен 01.12.2017 | 15:05

Антъни Иванов беше сред най-споменаваните български спортисти в новините и в разговорите през 2017 г. И всичко това заради впечатляващите му успехи.

още по темата»

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри

Иван Цветанов: Резултатите не правят футболистите по-добри 24.11.2017 | 10:45

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с представители на водещите български футболни школи за това как се работи в тях. Сега даваме думата на директора на ДЮШ на Ботев (Пловдив) Иван Цветанов. 

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»