Викторио Павлов: Аз съм виновен, тръгвам си

Футбол
Добави в Svejo
    Валентин Маринов 13/10/2017 21:06
Викторио Павлов: Аз съм виновен, тръгвам си

Селекционерът на България U17 (набор 2001) Викторио Павлов обяви, че си тръгва от националния отбор след загубата с 0:3 от Ирландия на ст. “Ивайло” във Велико Търново.

 

Треньорът пое цялата вина върху себе си.

 

“Ирландците спечелиха, защото са по-добри, започна Павлов. - Надиграха ни по всички показатели, не само физически. Това са възможностите на нашите момчета. За жалост оставаме си в българската действителност. Виждаме, че сме далеч от истинския футбол.”

 

“Отстъпваме във всичко, не само физически - технически, тактически… Най-лесно е сега да търсим причините. Главната причина съм аз. Този отбор в последно време е поставен под огромно напрежение. Постоянно се говори против него, треньорът не бил за тази възраст. Ще ги успокоя всички, че аз си тръгвам след третия мач. Отборът ще продължи да се готви при друг треньор”, продължи специалистът.

 

“Аз не съм човек, който се предава, но при такова напрежение… Децата губят увереност, нямат самочувствие. Постоянно ги плюят по медиите. Треньорът бил слаб. ОК, треньорът е слаб, признавам си. Затова аз си тръгвам, оставям децата да изиграят третия мач за себе си. 

 

Казах им в съблекалнята, че днес им показаха как се играе футбол. Че сме много далеч от истинския футбол”, добави Павлов.

 

“В националните отбори треньорите разполагат с 10 дни. За 10 дни ние не можем да направим чудеса. Независимо дали ще съм аз, Антони Здравков или Петър Хубчев. За 10 дни не можем, които и да са футболистите. Явно нещата идват отдолу и не можем да поправим грешките толкова бързо”, рече в същия дух наставникът.

 

“Но вината е изцяло моя и аз си я понасям. Не можах да накарам момчетата да повярват в себе си.

 

За жалост отстъпваме във всичко и това се вижда на терена. За жалост децата ни растат в такива времена. Не можем да създадем ситуация, не можем да се надборваме, не можем да се надиграваме, да се надтичваме… Тази подготовка аз за 10 дни не мога да я направя.

 

Но пак казвам, аз съм главният виновник отборът да изглежда по този начин. Приемам критиките, но нека оставим децата в последния мач да играят за себе си. Сега този национален отбор приключва, отпадаме, но аз се надявам нататък, когато тези момчета влязат в другата възраст, да докажат, че аз съм бил проблемът”, завърши Викторио Павлов.


За мача с Ирландия, ЧЕТЕТЕ ТУК.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»