На "Руси Русев" асовете гонят нормативи за Евро 2017

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 19/10/2017 11:00
На "Руси Русев" асовете гонят нормативи за Евро 2017

Повечето от асовете на българското плуване ще гонят на турнира „Руси Русев“ в Стара Загора нормативи за европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември. 


Надпреварата, която се организира от ПК Траяна, ще се състои на 28 и 29 октомври. 

Нормативи ще гонят участниците на световните първенства в Будапеща и Индианаполис Лъчезар Шумков (Спринт, Сф), Габриела Георгиева (ЦСКА) и Диана Петкова (Спринт Пд).

Антъни Иванов, който ще пропусне шампионата в Дания, за да се концентрира върху образованието си и следващия сезон, ще бъде голямата атракция. 

Петър Божилов също ще се състезава и ще се свали да свали още от рекорда си за юноши старша на 400 м св. стил, с който състезателят на столичния Омега’01 първи от нашите покри норматив за Евро 2017. 

Преди него още през август на Световна купа на 100 м св. стил неуспешен опит направи Александър Николов (ПСК Черно море, Вн). 

За участието на Георгиева, Петкова, Божилов, Иванов и Шумков потвърди пред BGswim.com Стефан Вачев старши треньорът на Траяна и мотор по организацията на турнира „Руси Русев“.

Възрастите ще бъдат три, а най-малките плувци ще са родените през 2003 г.

 

Има заявки за клубове от Гърция и Сърбия. 

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат по 150 евро. Подгласниците им по 100. Третите по 50 евро. 

Ще бъдат наградени и треньорите на най-добрите състезатели при мъжете и жените – с по 100 евро. Премиите  са подсигурени от спонсори.

„Не гоним бройка на участниците, а качество на състезанието. Амбицията ни е турнир „Руси Русев“ да се превърне в място, където плувците да гонят рекорди и да показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна. Децата на България намаляват, а спортовете се увеличават. Да, но плуването е най-здравословният и социален спорт. Ще го покажем за пореден път и на турнира в памет на треньора Руси Русев“, сподели Стефан Вачев.

 

Старши треньорът на Траяна допълни, че поради големия интерес към 400 м св. стил, където очаква поправки в няколко възрасти, лимитът от три серии ще падне.

 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Георги Онов: Не осъзнаваме какво сме постигнали

Ботев (Пловдив) завърши на второ място на най-големия юношески турнир в света "Купа Готия". "Все още не осъзнаваме какво сме постигнали", заяви треньорът Георги Онов.

още по темата»

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

Атанас Рибарски: Елитната U17 e изпитание

През този сезон Берое U17 ще бъде воден от Атанас Рибарски. Треньорът даде интервю, в което говори за целите, селекцията и работата с отбора.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»