16 отбора в новата Елитна група до 15 години

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/10/2017 16:15
16 отбора в новата Елитна група до 15 години

16 отбора ще играят в новата Елитна юношеска група до 15 г. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на БФС след заседание на комисията за детско-юношески футбол в централата.

 

За нововъведението, което ще стартира от сезон 2018-2019, Viasport.bg ви информира още през миналата седмица.

 

Отбори в единната Елитна U15 ще имат 14-те клуба от Първа лига, а останалите два ще бъдат поканени "по критерии". Предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

 

"По време на заседанието бяха дискутирани различни мнения относно методиката за подготовка на подрастващите футболисти с акцент върху възрастите от 8 до 14 години, се казва още в съобщението.

 

Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че трябва да се работи по единна методика, която да бъде предоставена от БФС. Целта е младите състезатели да се доближат максимално до нивото на представяне на своите връстници от повечето европейските страни."

 

"По време на дискусията бе изтъкната необходимостта от това Българският футболен съюз да налага постоянен контрол върху работата на детско-юношеските школи в професионалните клубове в страната", завършва информацията.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»