16 отбора в новата Елитна група до 15 години

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/10/2017 16:15
16 отбора в новата Елитна група до 15 години

16 отбора ще играят в новата Елитна юношеска група до 15 г. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на БФС след заседание на комисията за детско-юношески футбол в централата.

 

За нововъведението, което ще стартира от сезон 2018-2019, Viasport.bg ви информира още през миналата седмица.

 

Отбори в единната Елитна U15 ще имат 14-те клуба от Първа лига, а останалите два ще бъдат поканени "по критерии". Предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

 

"По време на заседанието бяха дискутирани различни мнения относно методиката за подготовка на подрастващите футболисти с акцент върху възрастите от 8 до 14 години, се казва още в съобщението.

 

Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че трябва да се работи по единна методика, която да бъде предоставена от БФС. Целта е младите състезатели да се доближат максимално до нивото на представяне на своите връстници от повечето европейските страни."

 

"По време на дискусията бе изтъкната необходимостта от това Българският футболен съюз да налага постоянен контрол върху работата на детско-юношеските школи в професионалните клубове в страната", завършва информацията.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Лъчезар Коцев: Искаме да променим мисленето на състезателките

Националният отбор по баскетбол за момичета U16 започва днес участието си на европейското първенство в Дивизия B, което ще се проведе в Подгорица.

още по темата»

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

Антъни Иванов: На европейското гоня първо финала

На европейското първенство по плувни спортове в Глазгоу България ще бъде представена от четирима състезатели в басейна и общо деветима в четири спорта, но големите надежди са насочени към Антъни Иванов.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»