16 отбора в новата Елитна група до 15 години

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/10/2017 16:15
16 отбора в новата Елитна група до 15 години

16 отбора ще играят в новата Елитна юношеска група до 15 г. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на БФС след заседание на комисията за детско-юношески футбол в централата.

 

За нововъведението, което ще стартира от сезон 2018-2019, Viasport.bg ви информира още през миналата седмица.

 

Отбори в единната Елитна U15 ще имат 14-те клуба от Първа лига, а останалите два ще бъдат поканени "по критерии". Предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

 

"По време на заседанието бяха дискутирани различни мнения относно методиката за подготовка на подрастващите футболисти с акцент върху възрастите от 8 до 14 години, се казва още в съобщението.

 

Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че трябва да се работи по единна методика, която да бъде предоставена от БФС. Целта е младите състезатели да се доближат максимално до нивото на представяне на своите връстници от повечето европейските страни."

 

"По време на дискусията бе изтъкната необходимостта от това Българският футболен съюз да налага постоянен контрол върху работата на детско-юношеските школи в професионалните клубове в страната", завършва информацията.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»