16 отбора в новата Елитна група до 15 години

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 24/10/2017 16:15
16 отбора в новата Елитна група до 15 години

16 отбора ще играят в новата Елитна юношеска група до 15 г. Това става ясно от съобщение на официалния сайт на БФС след заседание на комисията за детско-юношески футбол в централата.

 

За нововъведението, което ще стартира от сезон 2018-2019, Viasport.bg ви информира още през миналата седмица.

 

Отбори в единната Елитна U15 ще имат 14-те клуба от Първа лига, а останалите два ще бъдат поканени "по критерии". Предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

 

"По време на заседанието бяха дискутирани различни мнения относно методиката за подготовка на подрастващите футболисти с акцент върху възрастите от 8 до 14 години, се казва още в съобщението.

 

Участниците в заседанието се обединиха около мнението, че трябва да се работи по единна методика, която да бъде предоставена от БФС. Целта е младите състезатели да се доближат максимално до нивото на представяне на своите връстници от повечето европейските страни."

 

"По време на дискусията бе изтъкната необходимостта от това Българският футболен съюз да налага постоянен контрол върху работата на детско-юношеските школи в професионалните клубове в страната", завършва информацията.


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист

Ивайло Семерджиев: Без амбиция не се става голям футболист 19.11.2017 | 13:39

Viasport.bg продължава поредицата си интервюта с треньори от водещи български футболни школи за това как се работи в тях. 

още по темата»

Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори

 Ивайло Станев: Трябва да развиваме играчи, не отбори 02.11.2017 | 11:20

Представянето на юношеския национален отбор до 17 години на първия етап евроквалификации във Велико Търново и Горна Оряховица предизвика много дискусии и коментари.

още по темата»

Децата играха... заболя ли?!

Децата играха... заболя ли?! 11.10.2017 | 17:48

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.

още по темата»